Ciprian Muntele
  • ACASA
  • CARNE
    • PASĂRE
    • PORC
    • VITĂ
    • MIEL / OAIE
    • GRĂTAR
    • FĂRĂ CARNE
    • ORGANE
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE
    • CUPTOR
    • GRĂTAR
    • TIGAIE
    • ZEMURI
    • FRUCTE DE MARE
  • ZEMURI
    • CIORBE
    • SUPE
  • PASTE
  • PÂINE ȘI ALUATURI
  • OUĂ
  • DULCIURI
  • BĂUTURI
  • REȚETE DE BAZĂ
  • BLOG
    • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI
    • SFATURI
    • ENDORFINE
    • PROIECTE COMERCIALE
DULCIURI  /  09/01/2022

tort cu vișinată și, previzibil, vișine din vișinată

by ciprian muntele
tort cu vișinată și, previzibil, vișine din vișinată

E o treabă asumată aici, toată, am făcut tort cu vișine și vișinată ca să mă bat parte-n parte cu celebrul deja tort cu țuică al soției. 

E o luptă nedreaptă, că ce a făcut ciocolată și vanilie acolo, adică aici, e Dumnezo pe pământ, dar eu știu în sufletul meu că m-am străduit cât am putut. 

Nu, nu m-am decis să deviez linia generalistă a acestui blog, pur și simplu mi-am promis ca la fiecare final/început de an să fac un tort pe care să îl creez de la zero, atât cât m-o duce capul. După niște ani și foarte multe torturi făcute la mine în bucătărie, și la care nu întotdeauna am asistat pasiv, încep să le dibuiesc din ce în ce mai bine. 

Primul a fost un tort de ciocolată cu cremă mascarpone și fructe de pădure.

Al doilea a fost un tort cu caramel și portocale.

Al treilea, tort cu vișine și vișinată, vine acum. 

tort-cu-visine-si-visinata

Așadar, ai niște vișinată, ai și vișine în acea vișinată, iar într-un moment de luciditate, înainte să te apuci să umpli paharul, decizi că parcă le-ai folosi și într-un desert. O decizie nu corectă, ci de-a dreptul înțeleaptă, însă înainte de a te apuca, trebuie să înțelegi câteva lucruri esențiale. 

Primul, fără de care drumul ăsta ar putea fi unul extrem de dificil, e că trebuie să ai o vișinată de calitate. Să fie o vișinată curată, cu gust bun, de evitat cele făcute din țuici puturoase care-ți năclăiesc sufletul. Cât despre vișinata din comerț, problema e că alea nu au sau nu prea au vișine într-ânsele, ceea ce nu prea e bine, că ăsta e tot chichirezul la acest tort, acele vișine alcoolizate care dau gustul principal. 

Apoi ar mai fi detaliile tehnice. Dacă nu ai făcut sau nu prea ai mai făcut tort până acum, trebuie să știi următoarele.

Durează destul de mult până când tortul va fi gata, probabil o să-ți ia două zile. Ai o cremă acolo care trebuie să stea multe ore la rece, așa că e bine să te organizezi în consecință.

Ar fi ideal să ai un mixer static, e important să deții o tavă de copt cu pereți detașabili de 18 cm diametru și e de preferat (dar nu obligatoriu) să ai un poș și chiar un dui stelat pentru ornat. 

De asemenea, o să-ți trebuiască unt de fistic, pe ăsta o să-l găsești destul de greu prin magazinele din oraș, dar destul de ușor în magazinele online. Să fiu sincer, o fi vișinata vedeta aici, dar ganache-ul de fistic e o experiență în sine, crede-mă că merită tot efortul. 

În rest, ar mai fi nevoie de niște curaj. Care se poate obține extrem de simplu. Bea o vișinată înainte să te apuci de lucru. Sau o țuică mică. 

BLAT CU CACAO

  • 300 gr făină albă
  • 100 gr zahăr
  • 60 gr cacao
  • 1 linguriță bicarbonat (aprox. 8 grame)
  • ½ pliculeț praf de copt (5 grame)
  • 3 ouă
  • 110 gr iaurt (grăsime 2-10%, să nu fie dintr-ăla dietetic)
  • 110 ml apă la temperatura camerei
  • 90 ml ulei floarea soarelui sau rapiță

Amestecă mai întâi, până se omogenizează, toate ingredientele uscate (făină, zahăr, cacao, bicarbonat și praful de copt). Apoi toarnă peste și restul de ingrediente umede și amestecă bine cu o spatulă.

Toarnă aluatul în cantități egale în două tăvi cu diametrul de 18 cm, tapetate cu hârtie de copt – și baza, și pereții -, și coace la 180 de grade. Vor fi gata atunci când înfigi o scobitoare în blat și ea va ieși curată. Estimez, în funcție de cuptor, aproximativ 40 de minute. 

Evident, dacă ai o singură tavă cu diametrul de 18 cm, va trebui să coci fiecare blat pe rând. În cazul ăsta, în care ai o singură tavă, cât timp primul blat e în cuptor, aluatul pentru al doilea blat poate să rămână la temperatura camerei, într-un bol acoperit cu folie alimentară de plastic.  

Pentru a vedea cum se tapetează corect o tavă cu hârtie de copt, îți recomand să intri în acest video, la minutul 1.48: aici.

Nu-ți fă griji dacă în final blatul va ieșit crăpat la suprafață, e ok. 

GANACHE CU FISTIC ȘI CIOCOLATĂ ALBĂ

  • 60 ml + 140 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 15 gr zahăr
  • 100 g ciocolată albă
  • 20 gr unt de fistic
  • 1 foaie gelatină (1,5 gr)

Se pun pe foc într-o crăticioară zahărul împreună cu cei 60 ml smântână lichidă și se duc până aproape de punctul de fierbere. 

Cât timp se încălzesc astea două, pune foaia de gelatină într-un vas cu apă rece. Împinge-o pe fundul castronului ca să fii sigur că e complet acoperită de apă. 

Când smântâna și zahărul sunt, cum ziceam mai sus, aproape de punctul de fierbere, oprește focul. În lichidul ăsta adaugi acum foaia de gelatină pe care o storci însă bine înainte. Amestecă puțin cât să se dizolve complet gelatina. 

În bolul pentru mixerul vertical pune ciocolata albă și untul de fistic. Peste care torni lichidul cald. Așteaptă puțin să se topească ciocolată, apoi blendează totul până la omogenizare.

După care adaugi restul de smântână, 140 ml, și blendezi din nou. 

Acoperă cu folie de plastic pe suprafața cremei, cât încă e caldă, astfel vei evita formarea crustei, lasă să se răcească și pune la frigider peste noapte. 

Pont. Dacă vrei o culoare mai intensă pentru ganache, recomand câteva picături de colorant alimentar verde. 5-7 picături la cantitatea asta de ganache, pe undeva pe acolo. Găsești colorant alimentar tot în magazine online. Dacă însă tortul ăsta pentru tine e doar o joacă și deserturile astea nu-s neapărat parte din planurile tale viitoare, poți sări peste, te asigur că vei avea un ganache de fistic la fel de bun. 

CREMĂ DE UNT CU CIOCOLATĂ

(cheese buttercream)

  • 200 gr unt moale, la temperatura camerei 
  • 200 gr cremă de brânză
  • 125 gr zahăr pudră cernut
  • 50 gr ciocolată neagră topită (poți folosi un cuptor cu microunde, încălzește în etape de cel mult 20-30 de secunde fiecare, ar trebui să se topească în cel mult 1 minut)
  • 70-100 gr vișine, tocate grosier (vișinele sunt cântărite fără sâmburi, cantitatea variază după nevoile fiecăruia)
  • 2 linguri de vișinată 

Untul moale și zahărul pudră se mixează până ce totul devine o pastă cremoasă. Durează cel puțin 5 minute. 

Adaugi apoi, treptat, lingură cu lingură, crema de brânză și mixezi în continuare până când se omogenizează în totalitate. 

Între timp, topești ciocolata la microunde și o lași să se răcorească puțin. 

Oprești mixerul, adaugi ciocolata topită și mixezi în continuare. Adaugi acum (doar) vișinata (fără vișine) și asta e tot. Vișinele o să le pui direct pe blat, nu e nevoie să le adaugi în cremă. 

SIROP PENTRU BLAT

  • 50 gr zahăr
  • 170 ml apă
  • 100 ml vișinată

Într-o crăticioară mică, de preferat cu fund dublu, pui zahărul peste care torni puuuuuțină apă, doar cât să-l acopere. Pe el, pe zahăr. Lași pe foc, foc înspre mediu, fără să amesteci, nu-i faci nimic, până când zahărul se caramelizează. Până prinde acea culoare maronie de chihlimbar. 

Ia de pe foc și adaugă imediat, dar cu grijă, chiar spre foarte mare grijă, cei 150 ml apă rece și pune totul înapoi să fiarbă, până când caramelul întărit se dizolvă. Din nou, nu trebuie să amesteci, nu trebuie să-i faci nimic, caramelul se va topi singur. Lasă siropul să se răcească înainte de a fi folosit. 

MONTAREA TORTULUI

Taie capacele blaturilor și apoi împarte fiecare blat în două, în mod egal, pe orizontală. Îți vor ieși două capace și patru blaturi. 

Ca să înțelegi exact ce presupune operațiunea asta, îți recomand să mergi la acest video, la minutul 3.28: aici.

Cu capacele de la tort poți face cake pops sau, cum fac eu de fiecare dată, le halești cu lapte. Și crede-mă, mi-a dat soția multe capace în ultimii ani. Numa în capace mă ține. 

Împarte mai întâi în patru porții egale siropul, vișinata pentru sirop și cheese buttercream-ul. 

În schimb, vișinele se împart în trei cantități egale. 

Poți folosi cântarul sau poți face o estimare ochiometrică.

Însiropează primul strat de blat. Folosește un sfert din cantitatea de sirop obținută pe care o întinzi uniform peste acest blat cu o pensulă de bucătărie. Încearcă să nu pui mult sirop deodată, lasă-i timp blatului să-și tragă din zeamă. Încearcă să anticipezi umiditea blatului, dacă ți se pare prea mult sirop, nu e cazul să-l pui pe tot. Eu aș zice că e suficient așa, dar aici știu că putem avea opțiuni diferite. 

După ce termini cu siropul, vine primul sfert din cantitatea de vișinată. Pe care o întinzi la fel, cu pensula, peste blat. 

Presară uniform peste blatul însiropat o treime din vișine. Peste care întinzi un sfert din cantitatea de cheese buttercream. Ideal ar fi să folosești un poș pentru a turna crema, de întins merge și o lingură aici. 

Așează acum al doilea blat de tort și repetă întreaga operațiune de mai sus. 

Urmează al treilea blat de tort peste care, la fel, repeți întregul proces de mai sus.

Închizi cu ultimul strat de blat peste care mai pui acum doar ultimul sfert din cantitatea de sirop și vișinată. 

Cu ce a mai rămas din cheese buttercream, întinde cu spatula pe lateralul tortului. Îl poți acoperi complet sau îl poți lăsa cum am făcut eu, semi-naked. 

tort-cu-visine-si-visinata

Acum e momentul pentru niște culoare, să-i zicem ganache de fistic. Pentru care, din nou, recomand folosirea unui poș și a unui dui stelat pentru forma moțurilor pe care le aplici peste tort. La momentul ornării tortului, scoți ganache-ul de fistic de la rece și îl pui în bolul unui mixer. La început e un amestec dens și vârtos, așa că e indicat să-l mai înmoi puțin. Și o să faci asta cu încă 2 linguri de smântână lichidă pentru frișcă pe care le pui peste el și mixezi cu telul până când se transformă din nou într-o cremă fină și aerată.
Cremă pe care o vei folosi pentru a umple suprafața tortului. Recomand în cazul ăsta folosirea unui poș și a unui dui stelat pentru a forma moțurile din ganache.

Pentru și mai multă culoare am folosit câteva decorațiuni din zahăr și ciocolată.

Și cam asta ar fi povestea acestui tort cu vișine și vișinată. Începuturile ei. Îi urez viață lungă de aici înainte, că merită.

tort-cu-visine-si-visinata
tort-cu-visine-si-visinata

Tags

  • cheese buttercream
  • crema de unt cu ciocolata
  • desert cu alcool
  • ganache de fistic
  • tort
  • tort cu visinata
  • visinata
  • visine din visinata

Navigare în articole

răcitură de porc, că de piftie știe oricum toată lumea
rillettes de rață – eu explic, tu ia și-nvață

Related posts

tort de ciocolată cu cremă mascarpone și fructe de pădure. primul!
DULCIURI, PROIECTE COMERCIALE  /  06/01/2018
by ciprian muntele  /  21 Comments

tort de ciocolată cu cremă mascarpone și fructe de pădure. primul!

langoși. pentru că e bine uneori să ne întoarcem de unde am plecat
DULCIURI, PÂINE ȘI ALUATURI  /  30/05/2017
by ciprian muntele  /  11 Comments

langoși. pentru că e bine uneori să ne întoarcem de unde am plecat

nuci umplute cu cremă de vanilie – desertul copilăriei mele
DULCIURI, PROIECTE COMERCIALE  /  13/12/2018
by ciprian muntele  /  6 Comments

nuci umplute cu cremă de vanilie – desertul copilăriei mele

Share your thoughts Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

ciprian muntele

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

 

Categorii

  • BĂUTURI (3)
  • BLOG (2)
  • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI (32)
  • CARNE (48)
  • CIORBE (6)
  • CUPTOR (5)
  • DULCIURI (22)
  • ENDORFINE (16)
  • FĂRĂ CARNE (37)
  • FRUCTE DE MARE (4)
  • GRĂTAR (1)
  • GRĂTAR (5)
  • MIEL / OAIE (5)
  • ORGANE (5)
  • OUĂ (9)
  • PÂINE ȘI ALUATURI (13)
  • PASĂRE (19)
  • PASTE (5)
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE (16)
  • PORC (25)
  • PROIECTE COMERCIALE (52)
  • REȚETE DE BAZĂ (13)
  • SFATURI (4)
  • SUPE (12)
  • TIGAIE (2)
  • VITĂ (12)
  • ZEMURI (1)
  • ZEMURI (19)

CIPRIAN MUNTELE

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

Atenție, blog în permanentă construcție. Fiți vigilenți!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Elara Pro by LyraThemes.com

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciprianmuntele.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa contact@ciprianmuntele.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciprianmuntele.ro.

***

Ultima actualizare: 02 Septembrie 2021.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.