Ciprian Muntele
  • ACASA
  • CARNE
    • PASĂRE
    • PORC
    • VITĂ
    • MIEL / OAIE
    • GRĂTAR
    • FĂRĂ CARNE
    • ORGANE
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE
    • CUPTOR
    • GRĂTAR
    • TIGAIE
    • ZEMURI
    • FRUCTE DE MARE
  • ZEMURI
    • CIORBE
    • SUPE
  • PASTE
  • PÂINE ȘI ALUATURI
  • OUĂ
  • DULCIURI
  • BĂUTURI
  • REȚETE DE BAZĂ
  • BLOG
    • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI
    • SFATURI
    • ENDORFINE
    • PROIECTE COMERCIALE
DULCIURI  /  11/01/2019

tort cu caramel și portocale. al doilea

by ciprian muntele
tort cu caramel și portocale. al doilea

E al doilea an consecutiv în care încep treaba pe blog cu un tort. E al meu, e gândit de mine, e făcut de mine, dar, desigur, recunosc chiar cu mândrie asta, e supravegheat îndeaproape, uneori poate puțin cam prea de aproape, de ciocolatășivanilie. Și nu e ca și cum m-aș fi împotrivit acestui fapt. Sunt deja de câțiva ani aproape zilnic cu ea în bucătărie, am învățat multe despre deserturi, însă ajutorul ei în momentele esențiale tot mi-a prins foarte bine. Așa că cine n-are o ciocolată și vanilie, să-și cumpere.

Am vrut musai tort cu caramel, că așa-s io, obsedat de caramel. Și l-am vrut cu portocale pentru că mi l-am imaginat într-un anumit fel, cu multe felii de portocale confiate înfipte în sosul de caramel, în capul meu ar fi arătat ca un tort punkist, doar că feliile alea nu prea m-au convins, așa că am renunțat. Și cred că bine am făcut.

Blat:

  • 165 g făină
  • ½ plic praf de copt
  • 180 g zahăr
  • coaja de la 1 portocală
  • ¼ linguriță de scorțișoară
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 120 ml apă caldă

Făina se amestecă cu zahărul, praful de copt, coaja de portocală și scorțișoara. Peste ele se adaugă un ou întreg, laptele și uleiul. Se încorporează cu o spatulă. La final se încorporează apa caldă.

Se toarnă compoziția într-o tavă de tort cu pereți detașabili de 18 cm, tapetată cu hârtie de copt pe bază și pereți, dar după ce tava e unsă cu unt.

Se coace la 180 grade C timp de aprox 50 minute – 1 oră. După cum mai bate și cuptorul. Testul bățului e mai mult decât indicat aici. Adică se înfige un băț pentru frigăruie în blat, până jos, iar dacă iese perfect curat, știi că e gata.

Am făcut mai jos două poze în care se vede hârtia tapetată și felul în care a fost ea așezată în tavă.

Mousse de caramel

  • 50 g + 20 g zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 8 g gelatină foi
  • 120 + 170 ml smântână lichidă pentru frișcă (32%grăsime)
  • 120 ml lapte

Mousse-ul de caramel e, cred eu, marea provocare din acest tort, dar cu puțină atenție, se poate face un mousse corect.

Mai întâi pune într-o oală mică, de preferat cu fund dublu, 50 g zahăr cu apă, cât să îl acopere, pe foc mediu, până când se caramelizează. E gata atunci când zahărul capătă culoarea chihlimbarului. Dacă se ține prea mult, caramelul devine amar. În cazul în care zahărul e prea închis pe margine și în mijloc e încă alb, poți lua oala de pe foc și cu mișcări circulare poți amesteca până omogenizezi caramelul. De evitat amestecul cu lingura, caramelul apoi întărit se duce destul de greu la spălat.  

Când caramelul a ajuns în acest punct, cel al culorii chihlimbarului, ia oala de pe foc și toarnă peste el 120 ml lapte amestecați cu cei 120 ml smântână pentru frișcă. Va avea loc o reacție violentă, sosul va bolborosi destul de tare, îți spun asta doar ca să fii prevăzător. Acum pui totul înapoi pe foc și lași să fiarbă încet până când caramelul se topește.

Pune acum gelatina în apă, foaie cu foaie, pentru hidratare. Ai mare grijă să nu ai foi lipite în apă.

Între timp, într-un bol, freacă restul de 20 g zahăr cu 2 gălbenușuri. Aici, în acest bol, toarnă încet caramelul topit în lapte și smântână și amestecă până la omogenizare.  

Toarnă totul înapoi în oală, pune-o pe foc mic și amestecă în permanență cu o lingură de lemn. E gata în momentul în care, așa cum explică Michel Roux, dacă scoți lingura și treci cu degetul peste crema de pe lingură, va rămâne o urmă fermă, curată, de-a lungul liniei trase cu degetul. Nu durează mult operațiuna asta, până într-un minut. Dacă insiști prea mult cu ea pe foc riști să te alegi cu o omletă. Și nu vrei asta.

În amestecul fierbinte încorporează gelatina hidratată și stoarsă bine.

Lasă totul să se răcească, fără să bagi la frigider, cam până ajunge la consistența unui iaurt. După care încorporezi aici și restul de smântână pentru frișcă (170ml), după ce ai bătut-o tare la mixer. Adică ai bătut-o până ai făcut-o frișcă.

Acum respiră, totul va fi bine.

Cremă mascarpone pentru decor:

  • 250 g mascarpone + 50 g zahăr pudră
  • 125 ml smântână pentru frișcă

Mascarpone se pune împreună cu zahărul pudră într-un bol și se mixează până când tot zahărul se încorporează. Apoi se adaugă smântâna lichidă și se mixează până când tot amestecul arată ca o spumă.

Sos caramel decor:

  • 80 g zahăr
  • 30 ml apă
  • 75 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 60g unt

Zahărul cu apa se pun pe foc mediu spre mare și se lasă până când se formează un caramel. Se ia de pe foc și se toarnă imediat smântâna, se amestecă și apoi se pune untul. Se pun înapoi pe foc mic timp de 2 minute.

Caramelul se lasă să se răcească de tot la temperatura camerei. Acolo unde va rămâne până când ești gata să îl folosești pe tort. Adică, foarte important, să nu cumva să îl pui la frigider.

Tort cu caramel

ASAMBLARE:

Nivelează blatul de tort la suprafață. Asta înseamnă că trebuie să îi tai capacul. Pe ăla poți să-l și mănânci și să te minunezi de ce treabă bună ai făcut. Apoi taie blatul în trei pe orizontală, astfel încât să obții trei blaturi egale ca grosime.

Așează primul blat într-o tavă de tort cu pereți detașabili pe care ai tapetat-o înainte cu folie rodoid. Sau acetofan. Sau acetat.

E, aici știu că o să vă cam încruntați. Dacă nu ai așa ceva în casă, și probabil nu ai, poți să îmbraci pereții tăvii în folie alimentară de plastic. Important e să ții mousse-ul departe de peretele de la tavă pentru a putea scoate ușor tortul după ce se răcește.

Dar dacă în viața asta intenționezi să mai tot faci torturi, poate n-ar strica să îți iei folia aia. Arată așa.

Toarnă jumătate din cantitatea de mousse de caramel peste primul blat, acoperă cu al doilea blat, apoi cu restul de caramel și închide tortul cu cel de-al treilea blat.

Lasă tortul să se răcească în frigider peste noapte.

Tot acum poți face crema mascarpone, e mai bine să fie făcută acum, trebuie să stea și ea la rece.

A doua zi, scoate tortul din tavă, îndepărtează folia și așază tortul pe un platou sau o farfurie.

Întinde crema cu mascarpone pe lateralele și suprafața tortului nivelând cât mai bine. Te va ajuta o spatulă unghiulară sau spatulă lată pentru tort. Dacă nu ai așa ceva, deși ce bine ar fi să ai, poți folosi un cuțit pentru unt. Important e să aibă lama cât mai lată și să nu aibă vârful ascuțit.

Tortul îmbrăcat în cremă merge înapoi la rece, cel puțin 30 de minute.

Între timp, poți încălzi caramelul pentru decor timp de 5 secunde în cuptorul cu microunde.

Pentru a face picăturile de pe margine poți folosi un poș de patiserie sau poți, la fel de bine să te folosești de o lingură. Până când vor veni exemplele video de la ciocolatasivanilie, uite aici un video în care poți să-ți faci o idee despre cum se ornează un tort cu sosul de caramel.

Și cam asta e tot.

Nu vă sfiiți să mă luați la întrebări dacă vă apucați de tortul ăsta, știu că pentru un începător nu e chiar simplu, dar munca asta aduce niște satisfacții uriașe, zău că merită.

Hai, să ne fie cu bine în 2019! 🙂

Tort cu caramel

Tags

  • desert
  • mousse de caramel
  • portoclă
  • tort
  • tort cu caramel

Navigare în articole

povestea unui ironman. primul
mâncare de linte verde ca la adjud

Related posts

tort de ciocolată cu cremă mascarpone și fructe de pădure. primul!
DULCIURI, PROIECTE COMERCIALE  /  06/01/2018
by ciprian muntele  /  22 Comments

tort de ciocolată cu cremă mascarpone și fructe de pădure. primul!

langoși. pentru că e bine uneori să ne întoarcem de unde am plecat
DULCIURI, PÂINE ȘI ALUATURI  /  30/05/2017
by ciprian muntele  /  11 Comments

langoși. pentru că e bine uneori să ne întoarcem de unde am plecat

nuci umplute cu cremă de vanilie – desertul copilăriei mele
DULCIURI, PROIECTE COMERCIALE  /  13/12/2018
by ciprian muntele  /  7 Comments

nuci umplute cu cremă de vanilie – desertul copilăriei mele

4 comments

  • Ilie Irina
    12/01/2019

    Buna
    Ce circumferință a avut tava in care ai facut blatul ?
    La minr nu a crescut într-atât cat sa iasa 3 blaturi 🙁
    Multumesc

    Reply
  • Ilie irina
    12/01/2019

    Scuze, ai scris deja 🙂

    Reply
  • tort cu vișinată și, previzibil, vișine din vișinată
    09/01/2022

    […] Al doilea a fost un tort cu caramel și portocale. […]

    Reply
  • tort cu dovleac, portocală și ghimbir
    06/01/2023

    […] A doua oară a fost un tort cu caramel și portocale. […]

    Reply

Share your thoughts Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok

ciprian muntele

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

 

Categorii

  • BĂUTURI (3)
  • BLOG (4)
  • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI (34)
  • CARNE (51)
  • CIORBE (8)
  • CUPTOR (5)
  • DULCIURI (23)
  • ENDORFINE (16)
  • FĂRĂ CARNE (42)
  • FRUCTE DE MARE (5)
  • GRĂTAR (5)
  • GRĂTAR (2)
  • MIEL / OAIE (5)
  • ORGANE (6)
  • OUĂ (9)
  • PÂINE ȘI ALUATURI (14)
  • PASĂRE (20)
  • PASTE (6)
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE (17)
  • PORC (25)
  • PROIECTE COMERCIALE (51)
  • REȚETE DE BAZĂ (14)
  • SFATURI (5)
  • SUPE (13)
  • TIGAIE (2)
  • VITĂ (13)
  • ZEMURI (22)
  • ZEMURI (2)

CIPRIAN MUNTELE

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

Atenție, blog în permanentă construcție. Fiți vigilenți!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Elara Pro by LyraThemes.com

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciprianmuntele.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa contact@ciprianmuntele.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciprianmuntele.ro.

***

Ultima actualizare: 02 Septembrie 2021.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.