Efectul multor grade lipsă în termometre de azi, am făcută o supă asiatică, numa bună de desfundat sinapsele. Scuzați deranjul. Dar asta se întâmplă, o supă asiatică fierbinte în care ai mai pus și ghimbir, un ardei roșu și ceva usturoi, n-are cum să nu te trosnească puțin pe la interior. 

E o supă asiatică cât o baie de arome asta, e simplu de făcut, tăiței de orez se găsesc, toate ingredientele, de fapt, se găsesc, mai e nevoie doar de niște bunăvoință. 

supa-asiatica-cu-taitei-de-orez-si-ghimbir

INGREDIENTE:

        • 1,5  litri apă+stock de legume sau pui (recomand cam un litru de stock, restul apă)
        • 350-400 gr piept de pui fără pieliță și os, tăiat fâșii sau cuburi
        • o lingură plină cu ghimbir ras/ aprox. 5-6 grame
        • 2 căței de usturoi tocați
        • tăiței de orez (100-120 gr) 
        • 100-125 gr ciuperci shiitake, tăiate sferturi (sunt ok și cu champignon) + unt pentru călit
        • 2 linguri cu porumb dulce la conservă
        • 2 fire ceapă verde, cu tot cu partea albă, tocată mărunt – se păstrează puțin și pentru decor
        • 1 lingură plină cu ulei de susan
        • 1 lingură plină cu sos de soia
        • frunze de mentă și busuioc
        • 1 ardei iute roșu, adică picant ca naiba, curățat și tăiat fâșii subțiri
        • sare/piper

Mai întâi pui la călit ciupercile în unt, nu foarte mult, 5 minute pe foc mediu, asta e o operațiune opțională, dar cam obligatorie pentru un gust și mai bun. Ca să fii sigur că nu arzi untul, pune și un strop de ulei.

Pune apa+stockul la fiert, împreună cu puiul, usturoiul, ghimbirul, sarea și piperul.  După primul clocot lași focul mic, acoperi oala cu un capac, dar lași o gură mică de aerisire cât să-i permiți aburului să iasă. 

După ce s-a fiert carnea, estimez undeva pe la 15-20 de minute, vii cu restul ingredientelor. Tăiței de orez, ciuperci, porumb, ceapă verde, ardei iute, sosul de soia și uleiul de susan. Lași câteva minute până când se fac fac tăițeii, cam 4 minute durează. Frunzele de mentă și busuioc le pui în castron, în supa fierbinte. Foarte fierbinte. Sugerez să pui cam o lingură de frunze, jumătate mentă, jumătate busuioc, tocate mărunt. Nu te lua după ce vezi în pozele din articol, eu le-am lăsat întregi doar pentru prezentare. E foarte important să împrăștii aromele de busuioc și mentă în toată farfuria, dar fără ca ele să devină note dominante. 

Supa asta e distrugător de bună cu o condiție. Să fie fierbinte. Și cu încă una. Să fie fierbinte și picantă. Plus încă o condiție esențială. Să fie făcută. Așa că fă să fie bine.

supa-asiatica-cu-taitei-de-orez-si-ghimbir

Share

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ