Când anunți un concurs, așa cum e și normal, cele mai importante vor fi premiile. În cazul de față, premiile sunt suficient de valoroase încât ele ar trebui să motiveze pe oricine doar prin simpla lor menționare. O voi face și pe asta, puțin mai jos.

Îmi place să cred, însă, că dincolo de premii, aici va fi vorba și de o provocare. Dacă ești pasionat de gătit, dar amator sau doar începător, experiența Chef pentru o zi, by Selgros ar putea fi o primă confirmare că ceea ce faci e și ceea ce trebuie. Concursul ăsta nu ține doar de cum e făcută fotografia cu mâncare sau cum e aranjată farfuria. Ține de tehnică, de creativitate, de corectitudinea ei și abia apoi vin poza și aspectul.

Și știu de anul trecut că juriul își ia foarte în serios misiunea aici, cel puțin în 2017 a fost ceva de muncă din partea lor să ajungă la niște decizii cât mai corecte. Așa că puteți fi siguri că toată munca voastră va fi judecată cu multă seriozitate, de niște oameni care înțeleg traseul unei rețete. De la concept până la prezentare.

Eu pe asta o văd ca pe o provocare la care m-aș prinde chiar și dacă nu ar fi premii. Dar ele sunt, din fericire, și-s frumoase și consistente. Și avem așa:

10 roboți Kitchen Aid Heavy Duty (credeți-mă, vreți așa ceva în bucătărie, știu oameni care ar dormi cu un robot dintr-ăsta sub pernă măcar în prima noapte)
100 de vouchere de cumpărături în valoare de 100 de lei.
10 câștigători vor primi o excursie la Brașov, în toamnă, lor li se vor deconta cheltuielile de transport, cazare și o cină de gală unde chiar și neinvitat și tot voi veni.

Așadar, gătește o rețetă cu tradiție în familia ta, pozează procesul de gătire (2 imagini) cât și preparatul final (1 imagine), pune un cartonaș cu înscrisul „Chef pentru o zi 2018” când fotografiezi preparatele, pentru autenticitate.

Intră pe http://chefpentruozi.ro/incarca-reteta/ și înscrie rețeta împreună cu pozele, după care nu uita să povestești despre rețeta ta: zona ei de proveniența, ingrediente, timp de preparare sau mod de preparare.
Și încă ceva foarte important, poți face asta până pe 15 iulie, inclusiv.

Găsești toate detaliile concursului pe http://chefpentruozi.ro/despre-concurs/. Inclusiv rețetele înscrise până acum. Sau mă mai întrebi pe mine și te voi îndruma în direcția corectă. M-aș bucura ca și anul ăsta să existe câștigători care au citit despre concurs aici. 🙂

Baftă multă!

Chef pentru o zi - concurs Selgros 2018

Share

7 COMENTARII

 1. Omg! Omg! Kitchen Aid! Pune-mă pe lista celor care ar dormi cu el sub pernă măcar în prima noapte. 🙂
  Trebuie să fie o rețetă realmente tradițională, care să fie specifică unei anumite zone sau o rețetă “tradițională” în familie?

  • Ady, ambele variante sunt binevenite. Se pune accent pe efortul recuperator al unei rețete locale sau de puternică amintire. 🙂

 2. Eu as face ceva dulce, dar nu prea imi vine in minte nicio reteta wow. De obicei fac clatite (nu la fel de multe ca tine, dar cu siguranta cel putin la fel de bune, avand in vedere ca toata lumea le lauda), pandispan (cu visine, caise) sau tort trio cu mousse de ciocolata (care numai traditional nu este ). Oare sa ma lansez in aventura cu o prajitura tosca (aia cu blat cu mac… am facut o data si a fost un esec, dar m-am mai perfectionat intre timp)? Sunt deschisa si la sugestii

  • DIn câte înțeleg eu, se pune în primul rând accent pe partea de tradiție. S-ar putea pandișpanul să aibă mai mult succes decât mousseul, de exemplu. Pe lângă tehnică și prezentare, valoarea rețetei e foarte importantă.

 3. Hmmmm! Mi-a suras foarte tare acest concurs. Doar ca in mare graba , am inteles ca acel cartonas trebuie facut diar pentru fotografia cu preparatul final. Acum, cand sa incarc pozele sunt in mare dilema…Oare cartonasul trebuia sa fie prezent in toate cele 3 poze?
  Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ