Îmi stătea pe creier, acum îmi stă puțin pe șolduri, uite că a venit timpul pentru o rețetă cu paste de casă. Pe care, să fiu sincer, nici nu le-am făcut eu, dar știu exact unde să mergeți pentru asta.

Înainte însă, trebuie să fac cuvenitele precizări.

Cinstiți meseni, pastele astea sunt dătătoare de viață, speranță și o imensă stare de bine. Sunt fericirea. Amin.

Atât voiam să spun, de aici ne apucăm de treabă.

paste-de-casa-cu-smantana-parmezan-si-lime

INGREDIENTE: 

  • 160 gr paste de casă, găsiți rețeta pe ciocolatășivanilie, cu mențiunea că aici, gramajul de la mine, înseamnă jumătate din rețeta de acolo. dacă faceți după gramajul meu vă ies două porții, să fie primite.
  • 200- 250 gr creveți congelați prefierți (îi recomand celor care nu au experiență în lupta cu creveții)
  • 30 gr + 10 gr parmezan ras
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • jumătate de ardei iute tăiat felii subțiri – sau unul întreg, pentru cei cu sensibilitate în sus la capsaicină
  • 4 roșii uscate în ulei
  • zeama de la un lime – 1 ½, depinde cât te ține cu acreala
  • ½ linguriță de zahăr – ăsta e opțional, dar mergi pe mâna mea și fă-l obligatoriu
  • 200 ml smântână de gătit cu 32 la sută grăsime
  • o lingură cu ulei de măsline
  • 20 gr de unt
  • sare/piper
  • pătrunjel
paste-de-casa-cu-smantana-parmezan-si-lime

Pune apă la fiert într-o oală, pune sare, iar după ce apa fierbe, pune pastele. Durează puțin până se fac, sugestia mea e ca după două minute să scoți primul șnur de pastă și să te convingi singur dacă mai trebuie sau nu lăsate acolo.

Creveții pune-i și pe ei într-un castron în amestec cu zeama de lime și lasă-i așa câteva minute. 

Pentru sos recomand o tigaie wok și un foc ușor iute la mânie. Pune uleiul și untul la încălzit, iar când s-au încins puțin, adu mai întâi ardeiul iute, lasă-l cel mult un minut, pune usturoiul, mai lasă un minut, după care adaugi creveții cu tot cu zeama din castron. Așteaptă să ajungă la punctul de fierbere și lasă totul în bolboroseala aia pentru 2 minute. Pune roșiile uscate, amestecă bine și peste toate astea toarnă smântâna de gătit. Lasă un minut, pune parmezanul, ăla ras din bucata mai mare, dă cu piper, vezi dacă mai trebuie sare, că s-ar putea să guști și să nu mai simți nevoia, deși eu zic că puțin tot o să mai meargă, mai amestecă, mai gustă, mai amestecă și-i gata.

Pune în farfurii, iar pe deasupra dă-i iar cu niște parmezan, restul rămas, chiar și niște pătrunjel ar merge aici. Și nimic mai mult, lasă foamea să te ghideze mai departe, că o să te ducă pe calea cea dreaptă.

paste-de-casa-cu-smantana-parmezan-si-lime
Share

3 COMENTARII

  1. Hei hei, deja salivez. Reţeta acesta, am să o pregătesc în această după amiază minunată.
    Abia aştept. Sper să-mi iasă la fel de bune ca ale tale, în imagini arată perfecte 🙂
    Mulţumesc

  2. Creveti prefierti? Nuuuu! 🙁 Merita o scurta documentare pe youtube pentru cum se curata, diferenta de gust e de la cer la pamant. Eu asa am inceput, ca nici eu nu stiam ce sa fac cu lighioanele.

    • M-am gândit dacă să pun sau nu prefierți. Să știi că nici ăia de-i luăm noi proaspeți nu-i mare brânză de capul lor. Doar că ăia chiar sperie rău pe cineva care nu face asta în mod constant.

LĂSAȚI UN MESAJ