Ciprian Muntele
  • ACASA
  • CARNE
    • PASĂRE
    • PORC
    • VITĂ
    • MIEL / OAIE
    • GRĂTAR
    • FĂRĂ CARNE
    • ORGANE
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE
    • CUPTOR
    • GRĂTAR
    • TIGAIE
    • ZEMURI
    • FRUCTE DE MARE
  • ZEMURI
    • CIORBE
    • SUPE
  • PASTE
  • PÂINE ȘI ALUATURI
  • OUĂ
  • DULCIURI
  • BĂUTURI
  • REȚETE DE BAZĂ
  • BLOG
    • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI
    • SFATURI
    • ENDORFINE
    • PROIECTE COMERCIALE
DULCIURI, PROIECTE COMERCIALE  /  30/03/2018

cremă de zahăr ars tradițional românească. adică direct din cratiță!

by ciprian muntele
cremă de zahăr ars tradițional românească. adică direct din cratiță!

Lista mea cu provocările culinare de pe Selgros Cauta Pasiunea s-a dus foarte departe în timp și spațiu de data asta, iar rezultatul de mai jos e fabulos, scuzați-mi modestia. 🙂 

E scrisă în glumă și nu prea, asta cu tradiționalul din crema de zahăr ars. Evident, nu la rețeta în sine mă refer eu aici, cât mai degrabă la forma de prezentare. Detaliul care multora dintre noi ne-a marcat copilăria. Muncită, chinuită, plină de pistrui mari și negri de la smalțul sărit, e vorba de cratița aia cu rol bine definit în bucătăria mamei – cratița pentru crema de zahăr ars. De cele mai multe ori, desertul ăsta se mânca direct din oală. Sau, atunci când veneau musafiri, era servită întotdeauna în ceșcuțele alea bune de cafea ținute în vitrina din sufragerie, printre bibelouri, în spatele unor geamuri închise cu o cheiță minusculă. Pe care doar mama o știa bine ascunsă.

Dincolo de cratiță, lucrurile se complică însă puțin. Pe rețeta asta e bătaie mare, mai multe bucătării ale lumii revendică apariția ei.

Crema de zahăr ars are câteva rude mult mai faimoase în Europa: crema catalană, crème brûlée și burnt cream. Și toate cele trei țări – Spania, Franța și Marea Britanie – susțin, cum altfel?, că sunt țara de origine a acestui desert, care în toate cazurile presupune aproape aceeași metodă și cam aceleași ingrediente. Toate seamănă până la urmă cu o budincă preparată din lapte/smântână lichidă grasă, ouă, zahăr și diverse arome.

Crème brûlée e rețeta franțuzescă, care are smântână lichidă grasă, doar gălbenușuri, zahăr și crusta de zahăr caramelizat cu torța la suprafața ei. Francezii o coc la foc mic (150C) timp de aproape o oră, în baie de apă fierbinte, care nu depășește 100C.

Crema catalană e făcută din ouă întregi, zahăr, lapte, aromatizat cu scorțișoară, coajă de portocală și lămâie. Diferența e că se face pe foc și nu la cuptor, așa cum e varianta franceză, iar în amestec se adaugă și amidon. La suprafață are însă același strat de zahăr caramelizat.

În Portugalia o cremă asemănătoare cu cea spaniolă (are exact aceleași ingrediente pentru aromă și se face tot pe foc, nu în cuptor) se numește Leite Cream.

Britanicii susțin că prima cremă de acest fel a fost de fapt inventată la Colegiul Trinity din Cambridge de un student de acolo, undeva prin secolul 17. Crema lor diferă de varianta franceză doar prin amestecul de lapte și smântână folosit pentru ea.

De fapt originile sunt greu de găsit. Crema asta coaptă, pe bază de ou și lapte era destul de faimoasă în toată Europa încă din Evul Mediu, așa că cele trei țări își dispută de fapt ideea caramelizării zahărului de la suprafață.

crema de zahar ars cu scortisoara si portocala

Dacă nu v-am pierdut deja pe drum, mai fac doar precizarea că rețeta de mai jos e o combinație între ceea ce am putea numi noi o cremă de zahăr ars clasică și varianta catalană. Mai bun de atât nu există.

  • 900 ml lapte
  • 6 ouă + 2 gălbenușuri
  • 150 grame zahăr + 200 g pentru caramel
  • un plic zahăr vanilat Bourbon (opțional)
  • 2 batoane de scorțișoară
  • coaja rasă de la o jumătate de portocală
  • coaja rasă de la o lămâie întreagă (mică)

Am să explic puțin existența fiecăruia dintre ingrediente.

  • În cazul laptelui, recomandat ar fi ca aici grăsimea lui să fie mai mare. Vă asigur însă că va ieși la fel de bună și dacă e lapte cu 1,5 % grăsime.
  • Am ales să reduc cantitatea de ouă de la 8 la 6 plus două gălbenușuri, pentru o finețe mai pronunțată. E doar alegerea și recomandarea mea, nu trebuie să faceți la fel. Dacă totuși optați pentru varianta cu 8 ouă întregi, nu uitați să urcați și cantitatea de lapte la un litru.
  • Cantitatea de zahăr ar mai putea fi micșorată, poate cu vreo 50 de grame în minus la caramel. Dar cam atât. Știu că multă lume încearcă să scadă pe cât posibil gramajul acestui ingredient în mâncare. Nu exagerați cu asta.
  • Am ales aroma de vanilie din plic și nu batonul de vanilie, care poate da o nuanță foarte intensă, pentru a menține un echilibru între arome.
  • Scorțișoara, lămâia și portocala sunt influența din rețeta catalană. Puteți renunța la ele. Dar ar fi teribil de trist dacă o veți și face. E destulă tristețe în jurul nostru, nu mai insistați și voi. (Și o sugestie, Michel Roux, spre exemplu, folosește în aceeași infuzie și semințe de fenicul. N-am încercat, rău n-are ce să fie.)

Laptele se pune la infuzat cu vanilia, scorțișoara, portocala și lămâia. Infuzia asta e tot ceea ce poate fi mai bun în crema de zahăr ars. Știu că rețeta aia, acea rețetă a mamei, nu includea, cel mai probabil, și acest amestec. Însă aduce un plus de savoare pe care garantez că o să-l îndrăgiți. Prin urmare, toate ingredientele vor fi puse într-o oală pe foc până când laptele aproape începe să fiarbă. Se ia apoi de pe foc și se lasă acoperită cu capac pentru cel puțin 10-15 minute.

Duceți cuptorul la 130-140 de grade. Nu e cazul de mai mult, unul dintre secretele cremei de zahăr ars e temperatura scăzută.

Poate cel mai complicat lucru în rețeta asta e să faceți caramelul. Să-l faceți corect ars, că ars incorect oricine poate s-o facă.

Se pune zahărul în oală, pe foc, iar în momentul în care s-a topit, se ia de pe aragaz și prin mișcări de rotire se întinde zahărul pe jumătate din vas. Nu lăsați prea mult zahărul la topit, riscați să devină amar. Și încercați să manevrați vasul cât mai repede pentru a putea întinde caramelul cât mai bine. După care îl lăsați la răcit.

Într-un vas oarecare se bat ouăle, zahărul și zahărul vanilat până se omogenizează foarte bine. Aveți două variante. Mixer sau la mână, cu un tel. Eu am preferat a doua variantă. Opțiunea vă aparține, în cazul mixerului crema ar trebui să iasă ceva mai pufoasă.

Se toarnă și laptele și se amestecă bine. Pont: În cazul în care folosiți telul, iar la final observați bucăți de ou care nu s-au omogenizat, folosiți o sită prin care să treceți amestecul, pentru a le elimina.

Se toarnă apoi în cratița în care s-a răcit caramelul și se dă la cuptor. Din nou, și aici detaliile pot face diferența. Sfatul meu e să folosiți o tavă/oală cu apă fierbinte. În care să introduceți cratița, cu condiția ca apa să fie până la jumătatea cratiței. Și să nu fiarbă. De-aia e important ca temperatura din cuptor să rămână cât mai mică. Recomand 130-140 de grade. Asta înseamnă că o veți ține în cuptor peste o oră – o oră și un sfert, cam așa. E gata în momentul în care marginile ei s-au închegat, dar în mijloc tremură ca o piftie. Atunci e gata, pentru că bună de mâncat e abia după ce s-a răcit bine de tot, și musai a stat câteva ore și la frigider.

O să mâncați și o să mă pomeniți.

crema de zahar ars cu scortisoara si portocala
crema de zahar ars cu scortisoara si portocala

Tags

  • crema catalana
  • crema de zahar ars
  • lămâie
  • portocala
  • scorțișoară
  • selgros cauta pasiunea

Navigare în articole

ou benedict, varianta pentru începători
cartofi noi, metehne vechi

Related posts

tort de ciocolată cu cremă mascarpone și fructe de pădure. primul!
DULCIURI, PROIECTE COMERCIALE  /  06/01/2018
by ciprian muntele  /  22 Comments

tort de ciocolată cu cremă mascarpone și fructe de pădure. primul!

cum să cureți, să îngrijeşti, să întreții şi să iubeşti un tocător
PROIECTE COMERCIALE, SFATURI  /  02/05/2017
by ciprian muntele  /  15 Comments

cum să cureți, să îngrijeşti, să întreții şi să iubeşti un tocător

cel mai bun blat de pizza. e ăla pe care îl faci tu
PÂINE ȘI ALUATURI, PROIECTE COMERCIALE  /  03/04/2017
by ciprian muntele  /  15 Comments

cel mai bun blat de pizza. e ăla pe care îl faci tu

2 comments

  • Mihai
    30/03/2018

    M-ai omorat!

    Reply
  • Mihai
    15/05/2018

    Am mancat si te-am pomenit!

    Reply

Share your thoughts Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok

ciprian muntele

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

 

Categorii

  • BĂUTURI (3)
  • BLOG (4)
  • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI (34)
  • CARNE (51)
  • CIORBE (8)
  • CUPTOR (5)
  • DULCIURI (23)
  • ENDORFINE (16)
  • FĂRĂ CARNE (42)
  • FRUCTE DE MARE (5)
  • GRĂTAR (5)
  • GRĂTAR (2)
  • MIEL / OAIE (5)
  • ORGANE (6)
  • OUĂ (9)
  • PÂINE ȘI ALUATURI (14)
  • PASĂRE (20)
  • PASTE (6)
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE (17)
  • PORC (25)
  • PROIECTE COMERCIALE (51)
  • REȚETE DE BAZĂ (14)
  • SFATURI (5)
  • SUPE (13)
  • TIGAIE (2)
  • VITĂ (13)
  • ZEMURI (22)
  • ZEMURI (2)

CIPRIAN MUNTELE

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

Atenție, blog în permanentă construcție. Fiți vigilenți!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Elara Pro by LyraThemes.com

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciprianmuntele.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa contact@ciprianmuntele.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciprianmuntele.ro.

***

Ultima actualizare: 02 Septembrie 2021.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.