Ciprian Muntele
  • ACASA
  • CARNE
    • PASĂRE
    • PORC
    • VITĂ
    • MIEL / OAIE
    • GRĂTAR
    • FĂRĂ CARNE
    • ORGANE
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE
    • CUPTOR
    • GRĂTAR
    • TIGAIE
    • ZEMURI
    • FRUCTE DE MARE
  • ZEMURI
    • CIORBE
    • SUPE
  • PASTE
  • PÂINE ȘI ALUATURI
  • OUĂ
  • DULCIURI
  • BĂUTURI
  • REȚETE DE BAZĂ
  • BLOG
    • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI
    • SFATURI
    • ENDORFINE
    • PROIECTE COMERCIALE
BĂUTURI  /  22/05/2018

socată fermentată cu stafide. și plăcințele de la doamna flori

by ciprian muntele
socată fermentată cu stafide. și plăcințele de la doamna flori

Mai e puțin din luna mai, timp suficient să mai faci socată anul ăsta. Să faci tu, cu mâna ta, cu floare de soc cumpărată din piață. Sau culeasă de prin copaci, anul trecut am făcut asta la vreo săptămână de la începutul lui iunie, eu zic că mai e timp destul.

  • pentru socată ai nevoie, înainte de toate, de un borcan de sticlă. poate să fie și unul de plastic, dar ar fi păcat. acuși sunt gata castraveții de vară, numa buni de puși la murat, ia vreo două borcane de sticlă, o să-ți prindă bine în casă. 
  • să faci socată e simplu, cel mai important detaliu aici e legat de fermentare. ce-ți fermentează ție în borcan este în primul rând floarea de soc. nu doar floarea de soc, dar de aici îți vine principala sursă de fermentare. motiv pentru care e de preferat să nu o speli înainte deloc. pe ea, pe floarea de soc. ce faci însă atunci când nu știi care e sursa acelor flori de soc? că s-ar putea să fie culeasă de pe marginea drumului. în cazul ăsta doar o speli ușor, fără să insiști, și în principiu o să fie bine. dacă o speli/clătești, cel mai probabil vei prelungi puțin durata de fermentare. nu e ceva grav, important e să nu faci o spălare agresivă. 
  • dacă vrei să fii sigur că o să-ți iasă cum trebuie fermentarea, fie mai adaugi puțină drojdie – eu nu folosesc, a fost bine până acuma și fără drojdie -, fie pui mai multe flori de soc. însă nu insista pe ”mai multe”. am să explic mai jos de ce. 
  • cel mai probabil, o să cumperi flori de soc din piață și o să dai 5 lei pe o pungă plină. iar acasă tu o să vrei să faci un borcan, poate două, caz în care o să te trezești că îți rămân flori de soc. și e foarte posibil să vrei să pui și din florile alea la borcan, dacă tot ai dat bani pe ele. mai multe flori, mai multă aromă, ce poate fi greșit? totul ar fi greșit în cazul ăsta. în tulpinile florilor de soc există niște compuși care dau un ușor gust amar. mai multe flori, mai multă amăreală. asta ar fi una. apoi, prea multe flori pot da peste cap procesul de fermentare. în loc de nota dulceag-florală, în final socata ta va căpăta un iz acrișor, practic ai să zborșești socata. dacă o scoți la timp, n-o să fie grav, ai s-o bei. dacă-i și rece, posibil să-ți și placă. dar sigur n-o să te dea pe spate. iar o socată bună trebuie să te dea pe spate.
  • pentru a ajuta, dar mai ales pentru a grăbi fermentarea, se mai folosesc stafide sau orez. e o discuție lungă aici, eu am folosit de fiecare dată stafide. rețeta asta, cu stafide, o știu de la mama lui cicocolatășivanilie. singurul dezavantaj, la varianta cu stafide mă refer, e doar detaliul inestetic de pe fundul borcanului. bobițele alea care se umflă și se chiflicesc acolo nu-s tocmai prietenoase ochiului. însă, în principiu, au și o notă subtilă în gustul final de socată. cum la fel de în principiu ele vor grăbi puțin perioada de fermentare. dacă vrei să faci două borcane, îți recomand să experimentezi, cu și fără stafide. de ieșit îți vor ieși în ambele variante. 
  • dacă iei flori de soc și nu te apuci imediat de socată, recomand să le pui la frigider. nu știu să-ți spun cât timp ar putea sta acolo fără probleme, dar n-aș insista. 
  • cantitatea de zahăr e și ea foarte importantă. îți recomand ca pentru un borcan de 4,25 litri să pui între 250/270 și 300 gr de zahăr. mai puțin, deja nu prea o să mai simți aciditate și nici fermentația nu va fi pe deplin ajutată. iar prea mult zahăr înseamnă că vei avea o zeamă mult prea dulce și cu efect puternic de alcoolizare, iar asta se va întâmpla destul de rapid. știu că fugim de zahăr, știu că tendința ar fi să pui jumate din cât recomandă blogărul aici. doar că zahărul din rețetă nu e despre dulceață, despre gust, e despre chimia fără de care n-o să poți face o socată bună. personal, eu aș merge spre 300 grame de zahăr. dacă ți se pare mult, poți coborî spre 270, hai 250, dar asta e maxim ce pot să-ți ofer. pe încercatelea. 
  • de asemenea, temperatura ambientală e și ea esențială. 20-24 de grade, cam asta e zona ideală. vezi că dacă o ții la temperatură prea mare riști să ți se acrească. 
  • și încă ceva, o întrebare pe care o primesc frecvent. se poate înlocui zahărul cu miere? se poate, ba chiar foarte bine, doar că rezultatul are mari șanse să fie diferit. în funcție de tipul mierii, dar mai ales de calitatea ei. din câte știu eu, mierea fermentează ceva mai greu,  care proces de fermentare e ceva mai puțin controlabil. dar sigur se poate, am tot zis că o să fac și eu, o să revin cândva cu un update aici. 

socata la borcan cu stafide

INGREDIENTE:
(socată cu stafide – pentru un borcan de 4,25 l)
  • 5-6-7 flori mari de soc spălate ușor sau mai degrabă deloc, vezi discuția de mai sus ( folosește doar floarea, fără tijele groase verzi, care pot da amăreală socatei, așa mi-a explicat mie doamna Maria din Obor, iar eu o cred pe doamna Maria.)
  • 2 lămâi mari – una stoarsă, cealaltă tăiată felii – de preferat bio
  • 250/270-300 g zahăr
  • un pumn de stafide
  • 1-2 steluțe de anason, dar astea intră la opționale, că nu toată lumea le acceptă aroma

Spală bine borcanul pentru socată, pune florile de soc (o foarfecă e numa bună pentru a le tăia de tije), zahărul și stafidele. Stoarce o lămâie bine de tot, iar zeama împreună cu cealaltă lămâie tăiată felii, le pui în vas. Toarnă apă plată sau apă curată de izvor până aproape de umplere, amestecă viguros cu o lingură de lemn și cam asta a fost tot.
Mai pune deasupra o farfurioară sau leagă gura borcanului cu tifon și de aici mai departe tot ce îți mai rămâne e doar să aștepți. Până a doua zi când amesteci din nou zahărul de pe fundul borcanului. Dacă nu s-o fi topit deja între timp.

socata la borcan cu stafide

În funcție de factorii care vor determina fermentarea, o socată e gata în momentul în care pișcă puțin pe limbă. Ia în calcul două spre patru zile.

Legenda spune că o socată lăsată mai multe zile în borcan se va acidula cu fiecare zi ce trece, da’ eu nu cred că-i adevărat, n-ai cum să fii om cu suflet în tine și să lași o socată în borcan zilele întregi fără s-o bei. Apropo, când e gata, merge pusă în sticle și ținută la frigider.

socata la borcan cu stafide

Ps. Plăcintele astea sunt de la doamna Flori, de la cofetăria din sat. Am scris despre dânsa aici și aici. Dacă treci vreodată pe la noi prin comună, găsești aici cofetăria. Întreabă de doamna Flori și de plăcințelele cu mere și vișine. S-ar putea să ai noroc.

reteta-socata-cu-stafide-in-fermentare

Tags

  • cofetarie dobroesti
  • flori de soc
  • lămâie
  • piața obor
  • reteta socata
  • soc
  • socata
  • stafide

Navigare în articole

rețeta și povestea celor 502 clătite
supă cremă de usturoi, cu oregano și parmezan. colecția de primăvară-vară

Related posts

Mici-terasă-Obor, sfânta treime a tihnei din oraș (interviu)
CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI  /  08/03/2017
by ciprian muntele  /  39 Comments

Mici-terasă-Obor, sfânta treime a tihnei din oraș (interviu)

ce faci cu un crap prins de tine. pui de un borș de pește  (I)
PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE, ZEMURI  /  31/08/2018
by ciprian muntele  /  3 Comments

ce faci cu un crap prins de tine. pui de un borș de pește (I)

cremă de zahăr ars. cu iz de cremă catalană
DULCIURI, PROIECTE COMERCIALE  /  30/03/2018
by ciprian muntele  /  2 Comments

cremă de zahăr ars. cu iz de cremă catalană

4 comments

  • Dragos
    22/05/2018

    Prima oara am citit „socata fermecata”.

    Reply
    • ciprian muntele
      24/05/2018

      Ceea ce nu e neapărat greșit.

      Reply
  • Ramona
    22/05/2022

    …. da’ fara drojdie? Eu așa aveam o reteta.
    10litri apa, 10 flori maaari, zahar 1-2 cani(aici depinde de „dulceata zaharului”, 1-2 lămâi, amestecat și răbdare.
    Daca e cald-cald in 1-2 zile e gata, dacă e mai răcoare cam in 5 zile

    Reply
  • castraveți murați de vară, cât de cât la soare
    27/07/2025

    […] cu care lucrezi sau chiar aer. asta e o treabă pe care am învățat-o când am făcut rețeta de socată și când am citit atunci mai mult despre fascinantul proces al fermentației. despre care mai zic […]

    Reply

Share your thoughts Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok

ciprian muntele

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

 

Categorii

  • BĂUTURI (3)
  • BLOG (4)
  • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI (31)
  • CARNE (59)
  • CIORBE (10)
  • CUPTOR (6)
  • DULCIURI (26)
  • ENDORFINE (17)
  • FĂRĂ CARNE (51)
  • FRUCTE DE MARE (5)
  • GRĂTAR (5)
  • GRĂTAR (3)
  • MIEL / OAIE (7)
  • ORGANE (7)
  • OUĂ (11)
  • PÂINE ȘI ALUATURI (17)
  • PASĂRE (25)
  • PASTE (7)
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE (22)
  • PORC (26)
  • PROIECTE COMERCIALE (39)
  • REȚETE DE BAZĂ (17)
  • SFATURI (5)
  • SUPE (15)
  • TIGAIE (6)
  • VITĂ (15)
  • ZEMURI (4)
  • ZEMURI (26)

CIPRIAN MUNTELE

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

Atenție, blog în permanentă construcție. Fiți vigilenți!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Elara Pro by LyraThemes.com

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciprianmuntele.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa contact@ciprianmuntele.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciprianmuntele.ro.

***

Ultima actualizare: 02 Septembrie 2021.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.