Trăim vremuri complicate în care oamenii deschid iar televizoarele. E deranj mare în politica românească, motiv pentru care râdem, glumim, dar rămânem vigilenți.

Cum am tot amânat să scriu despre rețeta asta, cum șansele să fac popcorn la meciurile României la fotbal au scăzut spre zero pentru următorii vreo 40 de ani, m-am agățat și eu de evenimentele politice din ultimele ore pentru amestecul ăsta dulce-sărat, la care țin foarte mult. Ca-n viață. Mă refer la amestec. 

Ingrediente:

  • 100 grame porumb pentru floricele
  • 2 linguri jumate de ulei
  • 200 grame zahăr
  • 25 grame unt
  • cel mult trei sferturi dintr-o linguriță cu sare
  • o linguriță bicarbonat de sodiu

Se ia o oală mare, se pune la încălzit. Foc mediu. Vin pe rând uleiul și boabele de porumb, se amestecă și se lasă sub capac. În ciuda tuturor convingerilor și a prejudecăților cu care venim fiecare de acasă, sarea vine și ea, dar vine puțin mai târziu.

După ce pocnesc toate boabele alea din oală, se dau la o parte, cu tot cu oală, și se purcede la facerea caramelului. A purcede e un cuvânt foarte dubios, a trebuit să am o lungă discuție cu mine însumi să hotărăsc dacă îl las aici sau nu. L-am lăsat.

Într-o cratiță am pus zahărul la încălzit, foc mediu, fără să-l agit. Când pe margine a început să bolborosească, am pus pe rând sarea, untul și bicarbonatul. Am amestecat bine până a ieșit o pastă maronie și omogenă.

Pe care pastă am amestecat-o apoi cu porumbul din oala lăsată mai devreme să se odihnească.

Se întinde apoi tot amestectul ăsta într-o tavă, iar când s-a răcit de tot se pot desface boabele. Sau se halește așa, vrac.

Nu știu ce băutură merge în general la un popcorn cu caramel sărat Doar că acum e o situație mai specială, întrebarea nu e ce se bea, ci cât.

popcorn cu caramel sărat
popcorn cu caramel sărat

 

 

Share

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ