Ciprian Muntele
  • ACASA
  • CARNE
    • PASĂRE
    • PORC
    • VITĂ
    • MIEL / OAIE
    • GRĂTAR
    • FĂRĂ CARNE
    • ORGANE
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE
    • CUPTOR
    • GRĂTAR
    • TIGAIE
    • ZEMURI
    • FRUCTE DE MARE
  • ZEMURI
    • CIORBE
    • SUPE
  • PASTE
  • PÂINE ȘI ALUATURI
  • OUĂ
  • DULCIURI
  • BĂUTURI
  • REȚETE DE BAZĂ
  • BLOG
    • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI
    • SFATURI
    • ENDORFINE
    • PROIECTE COMERCIALE
DULCIURI, FĂRĂ CARNE, PÂINE ȘI ALUATURI  /  12/04/2025

pască tradițională cu brânză – varianta cu aluat opărit

by ciprian muntele
pască tradițională cu brânză – varianta cu aluat opărit

E varianta mea preferată de pască tradițională cu brânză. Dar nu orice fel de pască, fie ea tradițională și cu brânză, aici e varianta cu aluat opărit. Cu care de câțiva ani mă tot întâlnesc la noi în casă. Pornește de la aceeași rețetă de aluat opărit a doamnei Jurcovan, de la care, la rândul ei, a pornit și doamna Ciocovan. Atunci când a făcut acest cozonac.

Și e varianta mea preferată pentru că e undeva la jumătatea drumului dintre pasca aia din copilărie, de-o făcea mama.  Cu toată durerea în suflet că trebuie să recunosc asta, dar nu eram vreun mare fan tocmai din cauza raportului complet dezechilibrat dintre cantitatea prea mare de aluat și prea mică de brânză dulce. Și apoi pasca aia fără pic de aluat, cu care am vrut să răzbun prima variantă, asta după ce m-am mutat singur la casa mea. 

Cum spuneam, în varianta asta de pască tradițională cu brânză suntem undeva la mijloc. Te vei bucura de umplutura cu brânză și aluat în egală măsură. Pentru mine asta e varianta perfectă. În plus, are și avantajul că aluatul se păstrează proaspăt pentru multă vreme. 

Am făcut prima variantă de pască tradițională cu brânză în 2024. Am avut atunci un proiect comercial împreună cu cei de la Hochland. Tocmai lansau o variantă de brânză de vaci grunjoasă, pe asta am folosit-o atunci, pe asta am trecut-o și acum în lista cu ingrediente. 

Îți recomand să citești bine înainte rețeta, să o vizualizezi, să ți-o însușești și apoi să treci la treabă. Nu aș considera-o neapărat o rețetă dificilă de pască tradițională cu brânză, cât faptul că te solicită la detalii. 
Pentru o alternativă la cozonac, îți recomand să te uiți și peste cea a lui Păstorel, o găsești un articol mai în urmă. Adică aici.
Și încă ceva important, tava folosită aici e de 24 cm.

pasca-traditionala-cu-branza-aluat-oparit
Ingrediente pentru aluat
(pască tradițională cu brânză)
  • 25 g + 225 g  făină cernută
  • 2 gălbenușuri
  • 50 ml + 100 ml lapte
  • 15 ml ulei
  • 12,5 g drojdie proaspătă (e fix jumătate din cantitatea unui cub de 25 g. poți marja cu +/- 1g.)
  • 50 g (25 + 25) unt topit
  • 65 g zahăr
  • 1 linguriță rom/esență de rom
  • 1 plic de zahăr vanilat Bourbon
  • coajă rasă fin de la o jumătate de lămâie 
  • coajă rasă fin de la o jumătate de portocală
  • un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură 
  • 350 g Hochland brânză de vaci grunjoasă
  • 40 g unt moale la temperatura camerei
  • 40 g smântână cu cel puțin 25% grăsime
  • 70 g zahăr
  • 20 g făină
  • 30 g griș
  • 1 ou + 2 gălbenușuri 
  • 40-50 g stafide hidratate
  • coajă rasă fin de la o jumătate de lămâie 
  • coajă rasă fin de la o jumătate de portocală 
  • ⅔ linguriță esență rom
  • ⅔ linguriță esență vanilie 
  • sare
Ingrediente pentru ungere
  • 1 gălbenuș + 1 lingură lapte pentru ungere
pasca-traditionala-cu-branza-aluat-oparit

Mod de preparare aluat:

Încălzește 50 ml lapte până la punctul de fierbere. Toarnă-l imediat peste cele 25 g făină. 

Amestecă și omogenizează bine cu o lingură/spatulă până nu mai există cocoloașe.

Lasă amestecul de făină și lapte să se răcorească suficient înainte să adaugi drojdia. Suficient înseamnă aproximativ 4-5 minute. 

Cât se răcește aluatul opărit, freacă bine drojdia cu 1 linguriță de zahăr – din cantitatea inițială trecută la ingrediente – până când devine un lichid păstos. O să arate cam cam ca o maioneză tăiată. Pune deoparte.

Când aluatul opărit a devenit călduț – ideal ar trebui să ajungă la 38 de grade, cu o marjă de +/- 2 grade, aici un termometru dintr-ăla digital cu laser ar fi perfect – amestecă bine într-un castron cu drojdia. Poți folosi o lingură sau spatulă. Poți să amesteci și mai bine cu mâna. Important e ca acum să elimini pe cât posibil cocoloașele din acest amestec. 

Acoperă prefermentul format cu un prosop de bucătărie curat și lasă-l să dospească 15-20 de minute la temperatura camerei. 

Între timp, amestecă 2 gălbenușuri cu un praf de sare. Adaugă apoi coaja rasă de portocală și lămâie, zahărul, zahărul vanilat Bourbon, romul, uleiul și jumătate din cantitatea de unt. Mai exact, 25 g unt topit puțin călduț. E important ca untul să nu fie fierbinte, altfel îți va găti termic gălbenușurile.  Amestecă bine cu o lingură.

După ce prefermentul a dospit pune-l împreună cu amestecul de lichide în vasul unui mixer static. Adaugă restul de lapte (100 ml) călduț – 36-40 grade C. termomemtrul ăla de ziceam mai sus e în continuare perfect – și amestecă bine cu paleta de aluat – aproximativ 2 minute – până când omogenizezi totul. 

Aici trebuie să mai fac o precizare. În cazul în care n-ai reușit să elimini cocoloașele de mai devreme, fă asta acum cu o paletă de silicon. Cu care să presezi cocoloașele pe pereții vasului de la mixer. 

Adaugă restul de făină cernută  (225 g) în bolul mixerului, schimbă paleta cu cârligul de aluat și frământă la viteză medie până când toată făina e încorporată în lichid.

Mai departe frământă la viteză mică aproximativ 15 minute. Sau până când aluatul începe să se desprindă de pe vas.

Adaugă restul (25 g) de unt topit călduț. Încorporează pentru început la viteză mică, iar după 2-3 minute poți crește spre viteză medie. 

După încă 2-3 minute de frământat ar trebui să ai un aluat neted, lucios, care se desprinde ușor de pe pereții vasului.

Lasă la dospit aluatul în vasul mixerului pentru 20-25 minute. 

Mod de preparare umplutură:

Freacă brânza grunjoasă până când se fărâmițează. Adaugă peste ea untul moale – poate fi chiar topit și apoi lăsat să se răcească. După care urmează restul ingredientelor, smântână,  zahăr, făină, griș, oul întreg cu cele două gălbenușuri, stafide, coajă de lămâie, coajă de portocală, esență rom, esență vanilie și un praf de sare. Amestecă bine până la omogenizare. 

Asamblare și coacere:

Într-o tavă rotundă de 24 cm, cu pereți detașabili, pune la baza ei hârtie de copt. Unge lateralele, la interior, cu unt.

După ce aluatul a dospit, împarte-l în două părți din care una ar trebui să aibă 250 g. Din bucata asta de aluat vei face baza pentru pască. 

Restul de aluat îl cântărești și îl împarți la fel în două bucăți egale. 

Cele 250 g de aluat le întinzi în forma unui disc cu diametrul cât baza tăvii, respectiv 24 cm. 

Pentru operațiunea asta poți folosi un sucitor, însă și mai eficient e prin presare, cu mâinile. Pe care înainte le ungi cu puțin ulei. Astfel eviți ca aluatul să ți se lipească de mâini. 

Așează aluatul în tavă. Pe care, apropo de eficiență, îl poți întinde direct chiar în tavă. Ba s-ar putea ca pentru unii chiar să fie mai simplu așa.

Cele două bucăți de aluat rămase, împărțite egal, le întinzi cu palmele pe masa de lucru în două suluri lungi și cât mai egale ca grosime, de aproximativ 80-85 cm lungime. Împletește-le prin răsucire pentru a obține un singur sul. Pe care îl așezi în tavă, de jur împrejurul pereților. 

Acoperă tava cu prosop și lasă aluatul la dospit încă 30 de minute. 

După ce pui umplutura îți recomand să ungi marginile de aluat cu un gălbenuș bătut în amestec cu 1 lingură de lapte. Din cantitatea asta o să îți rămână să ungi și compoziția. Dacă vrei tu neapărat asta. Dar eu aș zice mai bine să rămâi doar la aluat. Tu faci cum vrei.

Coace pasca la 170  grade, convențional (fără ventilație), căldură sus și jos, la mijlocul cuptorului. Timp de aproximativ 45 minute. 

pasca-traditionala-cu-branza-aluat-oparit

Tags

  • aluat oparit
  • aluat silvia jurcovan
  • pasca
  • pasca cu branza
  • pasca traditionala
  • reteta de pasca

Navigare în articole

cozonac făcut după rețeta lui păstorel. doar pentru cei care apreciază provocările
c-o fi iarbă, fragi sau struguri, beau, deci mă pricep

Share your thoughts Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok

ciprian muntele

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

 

Categorii

  • BĂUTURI (3)
  • BLOG (6)
  • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI (33)
  • CARNE (55)
  • CIORBE (10)
  • CUPTOR (6)
  • DULCIURI (26)
  • ENDORFINE (17)
  • FĂRĂ CARNE (45)
  • FRUCTE DE MARE (5)
  • GRĂTAR (5)
  • GRĂTAR (2)
  • MIEL / OAIE (6)
  • ORGANE (7)
  • OUĂ (10)
  • PÂINE ȘI ALUATURI (17)
  • PASĂRE (23)
  • PASTE (7)
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE (22)
  • PORC (26)
  • PROIECTE COMERCIALE (50)
  • REȚETE DE BAZĂ (16)
  • SFATURI (6)
  • SUPE (15)
  • TIGAIE (6)
  • VITĂ (15)
  • ZEMURI (26)
  • ZEMURI (4)

CIPRIAN MUNTELE

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

Atenție, blog în permanentă construcție. Fiți vigilenți!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Elara Pro by LyraThemes.com

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciprianmuntele.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa contact@ciprianmuntele.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciprianmuntele.ro.

***

Ultima actualizare: 02 Septembrie 2021.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.