E un amestec de bucurie și emoție să anunț primul concurs pe blog. Mă bucur pentru că e un concurs la care mie, de exemplu, mi-ar plăcea să particip. Aș vrea să particip. Și aș da mult din mine ca să și câștig. Mă bucur și pentru că nu e cu like&share, pentru că ar trebui să scoată tot ce e mai bun din fiecare participant, pentru că premiul ar putea fi pentru multă lume o ocazie unică în viață. Sunt și puțin emoționat pentru că, într-o oarecare măsură, mă va implica și pe mine.

Vă ziceam zilele trecute că am început o colaborare cu Selgros România care tocmai a dat drumul concursului Chef pentru o zi.

O să le iau pe rând și o să încep cu premiul cel mare, ăsta mi se pare de neratat. Câștigătorul poate conduce și găti pentru o zi în  bucătăria unui restaurant. Și vor fi 16 câștigători, în 16 orașe diferite. Fiecare câștigător va putea, la rândul lui, să invite la masă câte 8 prieteni cărora le va găti în ziua respectivă.

Pentru mine o experiență dintr-asta ar fi de neratat. Am fost și știu ce înseamnă să lucrezi într-o bucătărie profi. Vă asigur că veți rămâne cu o amintire pe viață. Iar pe lângă experiența de chef, câștigătorii vor pleca acasă  și cu un robot de bucătărie profesional.

Asta nu e tot, poți primi prin tragere la sorți unul dintre cele 48 de premii mici, acordate câte 3 pe fiecare oraș participant, care constau într-un set de gătit Heinner Marlene din 8 piese și un voucher de cumpărături Selgros.

Cam astea ar fi premiile, ce trebuie voi să faceți e foarte simplu. Vă încredeți în cea mai bună rețetă pe care o știți și care vă iese brici, o gătiți, îi faceți poză, o urcați pe site-ul concursului și asta e tot. Rețetele pot fi încărcate până pe 15 mai, iar pe 1 iunie va fi anunțat câștigătorul.

Juriul e format din Laura Laurențiu (blogger culinar), Oana Igrețiu (blogger culinar) și chef Liviu Preda (maestru în arta culinară, câștigător al concursului Arena Bucătarilor în anul 2015).

Trebuie să țineți cont că cei trei jurați vor puncta originalitatea preparatului, creativitatea, tehnicile folosite în prezentarea și descrierea modului de preparare, dar și produsul final din farfurie. Iar asta va reieși din fotografia trimisă. Sau video, la alegere. Altfel spus, dați tot ce e mai bun din voi. Și în bucătărie, și în textul scris, dar și în imaginea pe care o trimiteți.

Vă ziceam că într-o oarecare măsură voi fi implicat direct în acest concurs. În primul rând, voi fi prezent în ziua în care câștigătorul din București va găti în restaurant. Dar mai mult decât atât, m-aș bucura ca măcar unul dintre câștigători să fi venit de pe blogul meu. Chiar dacă el nu va fi din București. Așa că înainte de a trimite rețeta la concurs, nu vă sfiiți să-mi cereți părerea. Am luat foarte personal acest concurs, am să vă ajut cât pot și cum pot. Un sfat, o critică, sunt binevenite întotdeauna și s-ar putea să facă diferența.

Așadar, găsiți aici toate detaliile despre concurs. Succes și fie ca cea mai bună tigaie de fontă și lingură de lemn să câștige! 🙂

 

Share

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ