Aș vrea să vă povestesc puțin despre un super erou. Unul adevărat, pe care apoi vă invit să-l cunoașteți. El nu e personaj dintr-un film, nu folosește cascadori în locul său și nici tehnică CGI pentru a face lucruri interzise muritorilor de rând.

Eroul meu are doar 12 ani și cu puțin timp în urmă i-a fost amputat un picior. Pentru mulți oameni, după un astfel de incident, viața se termină înainte ca ea să fi început cu adevărat. Nu și pentru Arian. Care și-a văzut în continuare de visurile sale, ba chiar a călcat zdravăn pedala de accelerație. Pentru care chiar și un singur picior poate fi suficient.

La scurt timp după incident, s-a apucat de înot. Nu știa să înoate la acel moment. După doar un an, el e deja în cărți pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din 2020. Se antrenează 6 zile din 7, uneori chiar și de două ori pe zi.

Arian e unul dintre cei mai puternici oameni pe care i-am cunoscut vreodată. Și asta nu are legătură doar cu efortul fizic impresionant pe care îl depune la vârsta sa. Arian te dărâmă cu ambiția, atitudinea și energia lui pozitivă. E omul ăla care poate influența în bine multe vieți. Cel puțin în cazul meu a făcut-o deja. Dacă va fi să termin vreodată o cursă de IronMan, așa cum mi-am propus, asta i-o voi datora inclusiv lui.

Am ajuns la Arian datorită campaniei #NICIOSCUZĂ, prin care JYSK România, sponsorul oficial al Comitetului Național Paralimpic, încearcă să trezească puțin conștiința celor care își doresc, dar care găsesc mereu scuze. Am fost și eu aici, și știu cum e. E groaznic. Tocmai de-aia, întâlnirea cu astfel de oameni cred că poate fi de ajutor. Pe nicioscuza.ro veți mai găsi poveștile incredibile a încă doi super eroi. Care merită să fie cunoscuți.

 

Share

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ