Ciprian Muntele
  • ACASA
  • CARNE
    • PASĂRE
    • PORC
    • VITĂ
    • MIEL / OAIE
    • GRĂTAR
    • FĂRĂ CARNE
    • ORGANE
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE
    • CUPTOR
    • GRĂTAR
    • TIGAIE
    • ZEMURI
    • FRUCTE DE MARE
  • ZEMURI
    • CIORBE
    • SUPE
  • PASTE
  • PÂINE ȘI ALUATURI
  • OUĂ
  • DULCIURI
  • BĂUTURI
  • REȚETE DE BAZĂ
  • BLOG
    • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI
    • SFATURI
    • ENDORFINE
    • PROIECTE COMERCIALE
PÂINE ȘI ALUATURI, PROIECTE COMERCIALE  /  03/04/2017

cel mai bun blat de pizza. e ăla pe care îl faci tu

by ciprian muntele
cel mai bun blat de pizza. e ăla pe care îl faci tu

Știu, mă cam arunc cu rețeta asta de blat de pizza, cel mai bun blat de pizza și tot așa. Am înțeles că există enigme ale căror răspunsuri, noi, omenirea, nu le vom afla niciodată. În unele cazuri e chiar mai bine așa, incertitudinea poate duce nevoia de cunoaștere mai departe și, pe cale de consecință, la evoluție.

Una dintre enigmele astea e și motivul uneia dintre cele mai aprige și fără de sfârșit bătălii purtate vreodată pe internet în zona culinară. Pentru mine e un război pe care nu-l înțeleg, dar din care am și extras de-a lungul vremii informații prețioase.

blat-de-pizza-cu-drojdie-scata

Care e cea mai bună rețetă a celui mai bun blat pentru pizza?

O singură întrebare, câteva ingrediente, atât de multe opțiuni de răspuns. Există blaturi foarte bune, desigur, mulți dintre noi s-au întâlnit deja cu ele de-a lungul timpului, perfecțiunea în cazul ăsta are o doză de relativitate atât de mare încât răspunsul nu poate fi decât unul foarte complicat.

Cuptor, timpi, gramaj, făină, drojdie, frământare, sunt detalii care pentru  aceeași rețetă pot duce la rezultate suspect de diferite în final.

Problema în rețete atunci când vine vorba de un blat de pizza e că diferențele-s uneori așa de mari că nici nu mai știi pe cine să crezi și pe cine să urmezi.

Rețeta asta pe care v-o propun e una în care cred foarte mult, ținând cont de cuptorul banal pe care îl am acasă, așa cum mulți dintre noi încă folosesc. Pe gaz.

Nu vă promit perfecțiunea, însă merită testată, sunt mari șanse să intre în opțiunile voastre viitoare. Însă e esențial să fiți atenți la detalii.

blat-de-pizza-cu-drojdie-scata
(găsiți pisica)

INGREDIENTE:

    • 250 grame făină + 10 grame de întins pe masă
    • 170 ml apă călduță (dar NU fierbinte)
    • 5 grame drojdie uscată
    • 2 linguri ulei măsline
    • ½ linguriță zahăr
    • sare, după gustul și sufletul vostru, țineți cont și de ce puneți pe aluat, de cât de sărate sunt ingredientele

Apa (călduță, insist pe detaliul ăsta), drojdia, zahărul și uleiul de măsline se amestecă într-o cană și se lasă în așteptare 5-6 minute. Timp suficient pentru a se dizolva drojdia. Pune cu încredere uleiul acum, toate ingredientele sunt aduse la aceeași temperatură înainte de a le pune în făină. La final, tot maglavaisul ăsta ar trebui să arate cam așa:

blat-de-pizza-cu-drojdie-uscata

Amestecă făina cu sarea într-un bol foarte larg, apoi toarnă acolo compoziția din paharul în care s-a dizolvat drojdia. Încorporezi bine de tot până când aluatul începe să se desprindă ușor de pe degete, faci un gogoloi omogen, apoi îl pui pe masa de lucru. Și pe care, cum ziceam mai sus, o să mai pui, cel mai probabil vreo 10 grame de făină. Asta depinde de cât de corect ai făcut măsurătorile înainte, dar și de tipul de făină, de felul în care ea absoarbe apa. Ideal ar fi să începi să frămânți totul cu vreo 230-240 grame de făină, apoi mai torni făină treptat.

Din momentul ăsta ai de frământat, cum ziceam, cel puțin vreo 5 minute. Aluatul trebuie să fie o compoziție fină, cu suprafață perfect netedă, ușor elastic, lipicios cât să nu-ți rămână pe degete. 

Acum e momentul în care pui aluatul la dospit, într-un bol, uns cu puțin ulei, foarte puțin ulei. Asta o să te ajute la final să-l desprinzi ușor. Îl acoperi cu un prosop și îl pui la dospit, să-i fie cald, și îl lași acolo cel puțin o jumătate de oră. Când la final o să arate cam așa:

blat-de-pizza-cu-drojdie-uscata

Apropo de topping. Pe aluat, în tavă, am uns strat subțire din sosul de roșii, am pus apoi feliile de salam, ceapă/praz, câteva felii de ardei iute, felii subțiri de ciuperci, mozzarrela și câteva sferturi de roșii cherry. 

blat-de-pizza-cu-drojdie-uscata

Cuptorul ar trebui încins la cel puțin 220 de grade. Deși eu recomand chiar mai mult de atât. Cu cât mai mare temperatura, cu atât mai aproape de felul în care se coace o pizza. Există cuptoare care îți scot pizza după un minut, atât de mare e temperatura acolo. La 220 de grade, o pizza e gata după 12-14 minute. La 260 de grade, perioada se reduce la 8-10 minute. Cam astea ar fi estimările, însă mult mai sigur e să te uiți singur pe geamul cuptorului. Ca să fii sigur că e gata, la final mozzarella trebuie să prindă o culoare maronie. Cât de maronie, asta ține de cât de coaptă îți dorești tu să fie pizza. Mai pui niște frunze verzi de busuioc după ce o scoți din cuptor și acum chiar că e gata.

blat-de-pizza-cu-drojdie-scata

Rețetă din campania Selgros Caută Pasiunea. 

Tags

  • aluat
  • aluat pufos
  • blat
  • cel mai bun blat de pizza
  • drojdie uscata
  • pizza
  • pizza de casa

Navigare în articole

my name is (m)untișor. zeamă-ciorbă cu untișor
ciorbă de miel cu hasmațuchi. cu mult hasmațuchi

Related posts

pâine fără frământare, cel mai simplu număr de magie în bucătărie
PÂINE ȘI ALUATURI  /  17/01/2018
by ciprian muntele  /  65 Comments

pâine fără frământare, cel mai simplu număr de magie în bucătărie

unde mâncăm în 2 mai
CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI  /  09/06/2017
by ciprian muntele  /  25 Comments

unde mâncăm în 2 mai

langoși. pentru că e bine uneori să ne întoarcem de unde am plecat
DULCIURI, PÂINE ȘI ALUATURI  /  30/05/2017
by ciprian muntele  /  11 Comments

langoși. pentru că e bine uneori să ne întoarcem de unde am plecat

16 comments

  • Elena
    03/04/2017

    Succes în noua colaborare! Așteptăm rezultatele cu sufletul la gura…sau la stomac

    Reply
    • muntele
      06/04/2017

      Mulțumesc, Elena! 🙂

      Reply
  • lacramioara
    07/04/2017

    Tare mai mergea inca o sugestie de salam. Nu de alta, dar din mahalaua Oborului ìn Selgros o excursie la Selgros e fix asta: o excursie. Dacă-mi iese vei fi făcut nişte băieți veri hepi. Dau de veste.

    Reply
  • E lung pământul, ba e blat. De pitzza | Selgros Cauta Pasiunea
    08/04/2017

    […] (Articolul a fost publicat și pe blogul ciprianmuntele.ro) […]

    Reply
  • Diana
    18/02/2020

    Multumim, reteta este foarte buna, pizza chiar a iesit perfect. Data viitoare voi pune in tava un strat mai subtire de aluat, pt ca acum mi-a iesit un pic cam gros.

    Reply
  • Claudia
    22/03/2020

    5 gr drojdie plus 10 gr de întins pe masa? Nu carcotesc, doar întreb….

    Reply
    • ciprian muntele
      22/03/2020

      Am avut atât de multe erori în editorul de WordPress, una îmi arată în telefon, alta pe desk că deja nici nu mai sunt sigur că ce îmi apare mie e și ceea ce vezi tu. Dă un refresh și zi-mi dacă acum e la fel.

      Reply
  • Foxi
    25/03/2020

    Arata delicios, parca ar fi venit direct din Italia, de la mama ei! Asa trebuie sa arate o pizza corecta, multumesc pentru reteta, big Like!

    Reply
    • ciprian muntele
      28/03/2020

      Mulțumesc.

      Reply
  • conde
    09/04/2020

    Multumim pentru reteta!

    Reply
  • Ileana
    14/05/2020

    Salutare. Pentru modelat blatul, te folosesti de un facalet sau il modelezi, usor, cu mana in forma rotunda? Mersi!

    Reply
    • ciprian muntele
      14/05/2020

      Eu îl fac cu mâna, dar dacă îl vrei rotund, așa, mai de poză, recomand făcălețul.

      Reply
  • Ramona
    20/05/2020

    Multumesc pentru reteta! In sfarsit am reusit sa fac o pizza cu blat subtire si delicios. Am o rugaminte: daca vreau sa fac mai multe portii (2-4-6) ce cantitati se folosesc? Mie compozitia asta mi-a ajuns pentru o tava de cuptor, dar prefer sa prepar minim 2 daca tot fac o treaba…

    Reply
    • ciprian muntele
      21/05/2020

      Hello, Ramona, eu fac fix la cantitatea asta o tavă de 32, rotundă, dar acolo iese, într-adevăr, un aluat ceva mai grosuț. Așa îl prefer eu. După cum spuneai, la tava aia pătrată a cuptorului, dacă tragi cum trebuie de aluat, ar cam trebui să ajungă toată cantitatea asta, tu deja zici că l-ai făcut mai subțire. În mod normal, pentru fiecare blat în plus, ar trebui doar să dublezi cantitatea fiecăruia dintre ingrediente, nimic special în plus sau în minus.

      Reply
  • liliana
    27/05/2020

    L-am facut azi. Am vrut sa-mi iasa 5 pizza asa ca am facut 5 portii. Mi-a iesit aluat pentru 8 cu diametrul de 30 cm, blat subtire. Foarte bun si neasteptat de usor de facut. Am copt cate 4 odata intr-un rack special de pizza. Fiecare si-a ales topingurile asa ca am avut qutro formaggi, hawaiana, diavola, taraneasaca…etc.A fost festival! Cu bere Tuborg f f rece.

    Reply
  • pizza cu blat de mămăligă - mămăizza
    02/02/2024

    […] un preț foarte bun. Și da, de aici a venit și combinația asta cu potențial de conflict extern, pizza cu blat de […]

    Reply

Share your thoughts Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok

ciprian muntele

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

 

Categorii

  • BĂUTURI (3)
  • BLOG (4)
  • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI (31)
  • CARNE (59)
  • CIORBE (10)
  • CUPTOR (6)
  • DULCIURI (26)
  • ENDORFINE (17)
  • FĂRĂ CARNE (51)
  • FRUCTE DE MARE (5)
  • GRĂTAR (5)
  • GRĂTAR (3)
  • MIEL / OAIE (7)
  • ORGANE (7)
  • OUĂ (11)
  • PÂINE ȘI ALUATURI (17)
  • PASĂRE (25)
  • PASTE (7)
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE (22)
  • PORC (26)
  • PROIECTE COMERCIALE (39)
  • REȚETE DE BAZĂ (17)
  • SFATURI (5)
  • SUPE (15)
  • TIGAIE (6)
  • VITĂ (15)
  • ZEMURI (26)
  • ZEMURI (4)

CIPRIAN MUNTELE

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

Atenție, blog în permanentă construcție. Fiți vigilenți!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Elara Pro by LyraThemes.com

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciprianmuntele.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa contact@ciprianmuntele.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciprianmuntele.ro.

***

Ultima actualizare: 02 Septembrie 2021.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.