M-am luat cu leurda, cu săpatul prin curte, cu soarele de afară și era să uit de recomandările mele. E păcat, lucruri bune se întâmplă în jurul nostru, lumea trebuie să afle.

Mamizza

Un simpatic joc de cuvinte dintre mother/mamă și, desigur, pizza. E deschis din decembrie 2018 și, la o primă impresie, oamenii țintesc cel puțin top 3 în București pe felia asta. Loc destul de mare, cu ușor aspect industrial, mese cam/destul de apropiate, nu e chiar locul în care să-ți povestești viața.

Meniu relativ scurt, exact cât trebuie, cu câteva aperitive, 10-12 pizze napoletane și parcă 5 clasice. Paste, două salate, deserturi și nu mai țin minte ce altă bere în afară de Azuga. Prețuri peste medie, față de ce au pizzeriile obișnuite de prin București, dar, și aici urmează partea care contează, prețurile astea chiar reflectă niște produse care duc pizza la un alt nivel. Mamizza pretinde că face pizza napoletană. Pizza pentru care eu sunt în stare să plec chiar și pentru o singură zi cu avionul doar ca să încerc experiența asta. Știu vreo două locuri care au deja statut de legendă acolo. Dar cum asta nu s-a întâmplat încă, dau și eu cu presupusul. Vă zic sincer că pe mine m-a surprins mâncarea, exact ce scriam și pe Insta, n-aș fi crezut vreodată că o să am asemenea bucurie la o pizza cu anghinare. Și fără sos roșu. Că un sos făcut cum trebuie te poate salva de multe prostii puse aiurea peste un blat.

E foarte aproape de stația de metrou Ștefan cel Mare, îi găsiți aici.

reomandari-culinare-pizza-mamizza

Oriel Beer

Se descriu ca fiind o micro-berărie de familie, independentă, administrată de un cuplu tânăr din București. Nu-i știu, deși cel mai probabil ne-om fi interesectat pe Facebook. Am primit luna trecută la radio un pachet cu 3 dintre berile produse de ei. Surpriza a fost Țuiple’Up, o bere maturată în butoaie de țuică. Bună cu spumă, cum ar veni. Eu pariez pe ei și dacă sunteți dintre cei care înțeleg sau pretind că înțeleg conceptul de bere artizanală, vă propun următoarea provocare. Căutați berea asta, iar dacă nu vă place, dacă nu vă place pe bune, vă fac eu cinste cu câtă bere vreți voi și niște mici la Obor. Și nu bat câmpii, chiar vorbesc serios.

I-am rugat într-un mesaj pe Insta să-mi scrie unde se pot găsi berile lor. Mai exact: “Leapsa de Bere, The Beer Institute, La 100 de beri, Berero – shop online, Real Beer, Beer Academy – shop online, Bistro Guxt si probabil se mai adauga pe parcurs“.

Mai multe despre berile Oriel găsiți aici.

reomandari-culinare-bere-oriel
reomandari-culinare-bere-oriel

Memoria Gustului

Este primul episod dintr-un serial românesc care scoate în față câteva dintre personajele principale ale bucătăriei românești actuale.

Alex Petricean e primul dintre ei. Alex e câștigătorul din 2018 a titlului de best chef, titlu oferit de revista Gault & Millau.

E un Chef’s Table mai scurt și în limba română. Un proiect care cred eu că merită chiar mai mult decât simpla sa existență pe un canal de Youtube.

Share

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ