E a doua rețetă de pui cacciatore pe blog, iar asta se întâmplă din două motive.
Îmi place mult carnea de pui alături de un sos roșu, cred că de la ostropel mi se trage.
Am ales rețeta asta ca variantă de prezentare a unei cărți primite zilele trecute, carte pe care mă bucur s-o am în bibliotecă, ceea ce vă dorim și dumneavoastră, că băiatul ăsta, oricât de mainstrem e el, rămâne una dintre cele mai mari surse de inspirație în bucătărie.
Jamie Oliver – 7 feluri, găsiți cartea aici.
Puterea rețetei de mai jos stă într-un ingredient principal. Dincolo de pui și roșii, pe astea nu le punem că-s implicite. Ardei copt, ăsta e piesa de rezistență, motorul fără de care nimic nu ar merge cum ar trebui aici. Ar fi minunați niște ardei copți pe plită, la grătar, la voi acasă, dar dacă nu-s de găsit așa, luăm și dintr-ăia la borcan, e ok.
Față de rețeta originală eu am pus și usturoi, bănuiesc că autorul l-a sărit doar cât să-i iasă ingredientele la numărătoare, dar usturoi în caccioatore trebuie pus.
Am trecut ardeiul iute la opționale, vedeți și voi cum faceți cu el, că merită băgat în seamă aici.
Și încă ceva, tigaia. Una de fontă ar fi perfectă, dar tu folosește ce ai acolo, numa ține cont că mâncarea asta trebuie dată apoi la cuptor. Evident că poți transfera totul într-un vas pentru cuptor, merge și așa, dacă doar atât se poate.
Cealaltă rețetă de pui cacciatore e aici.
INGREDIENTE:
- 3 pulpe de pui dezosate, dar cu pieliță
- 3 ciuperci portobello tăiate felii
- o ceapă de mărime medie tocată mărunt
- 200-250 gr de ardei roșii copți, lăsați la scurs și apoi tăiați fâșii mai mari
- câteva măsline negre fără sâmburi, tăiate bucăți mari sau chiar lăsate întregi
- 2 fire de rozmarin tocat mărunt
- 100 ml vin roșu sec
- 1 conservă de roșii, pulpă întreagă sau cuburi
- 3 căței de usturoi tocați mărunt
- ardei iute tocat mărunt (opțional)
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Încălzește cuptorul la 180 de grade. Dă cu sare și piper pe carnea de pui, uscată bine înainte.
Într-o tigaie bine încinsă, cu puțin ulei, frige puiul, la foc vânjos, adică puțin peste mediu, până se rumenește pe ambele părți, să tot fie vreo 8-10 minute.
Scoți apoi carnea într-un vas, iar în aceeași tigaie unde ai prăjit puiul, arunci ceapa, ciupercile, ardeii copți, usturoiul și măslinele. Și ardeiul iute, dacă e. Peste toate astea pui și rozmarinul. Din nou, 8-10 minute la călit, ar trebui să ajungă. Dacă simți nevoia, și probabil ai să simți nevoia, poți să pui puțin ulei pentru călit sau, deși nu l-am trecut la ingrediente, te poți juca cu niște unt.
Toarnă apoi vinul și lasă-l să se evapore, toarnă roșiile din conservă (dacă-s întregi, zdrobește-le puțin cu o lingură), toarnă și puțină apă, cam un sfert din cutia cu roșii, dă totul într-un clocot, adaugă puiul cu tot cu zeama scursă în vasul în care a stat, apoi du tigaia în cuptor. Cel puțin 45 de minute, Jamie zice că o oră. Pe undeva pe acolo.
Pe undeva pe aici mă opresc eu, cu o rugăminte de final. Nu lăsa mâncarea asta fără un pahar de vin alături. Sănătate!