Trăiesc mult în zona culinară, sunt multe lucruri care îmi plac și consider că unele merită să fie cunoscute. Că-i blog, că-i rețeta de pe un anume blog, că-s filme, cărți, vinuri, festivaluri, campanii, locuri în care se mănâncă, locuri din care se poate cumpăra mâncare, oameni care merită urmăriți, orice îmi intră în radar și mă convinge. Și aveți promisiunea mea că aici nu vor intra niciodată postări comerciale. Alea au locul lor, merg în altă parte.

1. 3 cărți culinare vechi stau să (re)apară

Dacă 350 de oameni ar plăti 200 de lei în avans, anul viitor am avea pe piață, reeditate, 3 cărți extrem de valoroase. E vorba de prima carte de bucate tipărită în Țara Românească (București, 1847), prima carte de bucate tipărită în Moldova (Iași, 1841) și prima carte de bucate în limba română tipărită în Ardeal (Brașov, 1874).

Cosmin Dragomir, creierul și mai ales sufletul din spatele Gastroart, e cel care se ocupă de acest proiect pe care m-aș bucura să-l văd finalizat cu bine. Sunt mai multe variante prin care, financiar, se poate contribui la acest demers, găsiți aici detaliile. Dacă proiectul ăsta pică, o iau personal. Dar eu zic că va fi bine.

recomandari culinare
sursa foto: tiparituriromanesti.wordpress.com

2. Grain Trip – dacă nu vă place, vă dau eu banii înapoi

E o brutărie deschisă anul ăsta și reacțiile peste care am dat sunt de la bune la entuziasmante. Însă dincolo de reacțiile celorlalți, m-am convins singur zilele astea, le-am făcut o vizită, am luat două pâini, le-am mâncat aproape goale, ceea ce nu-mi aduc aminte să mi se fi întâmplat vreodată de când sunt în București. Pâinea cu hrișcă a fost dumnezeiască.

Grain Trip e o brutărie artizanală care crede în primul rând în maia. E o călătorie a pâinilor din întreaga lume. Dacă sunteți din București, vă recomand un drum până la ei, indiferent din care parte a orașului veniți. Dacă locuiți în zonă, nu pot decât să vă invidiez. Nu au site, îi găsiți aici, pe Facebook.

recomandari culinare - grain trip - paine - maia

3. The Final Table, încă un show culinar, cam cel mai mare

E foarte vie în mintea mea experiența serialului, de-aia mă și abțin să-l numesc cel mai bun din câte am văzut până acum.

24 dintre cei mai buni chefi din lume, în echipe de câte 2. Cel mai tânăr bucătar din Scoția cu stea Michelin, cea mai bună femeie bucătar în India în 2015 sau un japonez cu două stele Michelin. Cremă. Cu spumă. Ăștia sunt jurizați de Enrique Olvera , Grant Achatz  sau Carlo Cracco. Printre alții, că-s mai mulți monștri în juriu, iar fiecare episod se va concentra pe țara unuia dintre ei. Alt nivel, altă dimensiune și da, te rupe dacă nu mănânci înainte.

Share

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ