Ciprian Muntele
  • ACASA
  • CARNE
    • PASĂRE
    • PORC
    • VITĂ
    • MIEL / OAIE
    • GRĂTAR
    • FĂRĂ CARNE
    • ORGANE
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE
    • CUPTOR
    • GRĂTAR
    • TIGAIE
    • ZEMURI
    • FRUCTE DE MARE
  • ZEMURI
    • CIORBE
    • SUPE
  • PASTE
  • PÂINE ȘI ALUATURI
  • OUĂ
  • DULCIURI
  • BĂUTURI
  • REȚETE DE BAZĂ
  • BLOG
    • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI
    • SFATURI
    • ENDORFINE
    • PROIECTE COMERCIALE
ENDORFINE  /  08/03/2018

A trecut un an. Primul an. Cel mai bun an.

by ciprian muntele
A trecut un an. Primul an. Cel mai bun an.

Update: aici sunt câștigătorii. 🙂

În urmă cu exact un an deveneam blogger culinar. Iar la un an distanță, când deja pot să mă uit în spate, vă zic că-i tare bine să poți deveni ceva ce ți-ai dorit.

Am gătit într-un an cât alţii mănâncă în zece. Am învăţat într-un an cât alţii în trei ani într-o facultate la ID. Mi-am făcut planuri într-un an cât pentru o viață întreagă.

E primul an de blog și vreau să împart asta cu voi. Am trei șorțuri de bucătar pe care le-am personalizat cu mâna mea. Adică eu cu mâna mea le-am scos din țiplă, am scris acest cuvânt minunat care aduce atâta fericire în lume și am rugat-o apoi pe ciocolatășivanilie să mi le vopsească în acrilic, ea fiind mult mai artistă decât mine, de fapt, deși mie mi-e foarte greu să recunosc asta. Dar font-ul e al meu și mă mândreeeeesc cu eeeeel tanana tananana. (O să vedeți în ultima poză și partea cu încercările. S-a muncit ceva.)

Pentru că e 8 martie, pentru că răspunsurile voastre pot fi pentru mine nu doar suport prin care îi aleg pe cei trei viitori posesori ai șorțurilor, vin cu o întrebare clasică, dar nemuritoare, ca să-mi duc clișeul până la capăt:

Care e cea mai bună mâncare pe care v-o făcea mama voastră?

E voie și cu desert. Aici, pe Facebook, unde vreți voi. Cum ziceam, trecând de emoție, mă intersează în mod direct numele preparatelor. Dincolo de curiozitatea pentru ce se întâmplă în gastronomia contemporană, am și eu acest cârlig puternic bine înfipt în amintirile culinare ale mamei. Care s-a și reactivat zdravăn mai ales în ultimul an.

Cei trei câștigători vor fi aleși sâmbătă dimineață/prânz/seară, prin sfântul random.org. Va fi și zâna tartelor și a prăjiturilor din Drumul Taberei cu mine, o aduc și pe Zora, copilul internetului, pentru audiență, nu de altceva, o să fie bine.

La mulți ani mie! Și vă mulțumesc enorm că ați ajuns aici și că împărtășim aceeași pasiune.

food blogger - ciprian muntele - blogger culinar

food blogger - ciprian muntele - blogger culinar

 

Tags

  • blog culinar
  • blogging
  • food blogging
  • țuică

Navigare în articole

despre genunchi, glezne, creier și o recomandare medicală
10 diferențe esențiale dintre un pasionat de gătit și un profesionist în bucătărie

Related posts

10 experiențe culinare care dau rațiunea peste cap
ENDORFINE  /  24/07/2018
by ciprian muntele  /  32 Comments

10 experiențe culinare care dau rațiunea peste cap

lungul drum către ironman (jurnal, ep. 1)
ENDORFINE  /  08/03/2017
by ciprian muntele  /  15 Comments

lungul drum către ironman (jurnal, ep. 1)

7 filme importante cu și despre mâncare
ENDORFINE, PROIECTE COMERCIALE  /  28/12/2017
by ciprian muntele  /  13 Comments

7 filme importante cu și despre mâncare

62 comments

  • Mihai Voda
    08/03/2018

    In primul rand : LA MUUUULLLLTTTTIIIIIII AAANNNNIIII !!!
    In al doilea rand (tot prin random :)) : mi-a ramas in minte tortul de ciocolata cu crema de nuca si visine din visinata (de la mama) si balmosul (de la bunica….dar este alt balmos decat cel pe care probabil il stii…pe care inca nu am reusit sa il regasesc in cautarile mele ca si reteta…asa ca daca dai de ceva mai alt fel 🙂 pune pe blog……)
    Multa bafta in continuare!

    Reply
  • Ioana
    08/03/2018

    La multi ani! Eu am locuit la bunica pana pe la 12-13 ani, aproape exclusiv si amintirile mele culinare sunt de atunci. Ca fapt divers: acum imi dau seama ca stiu sa gatesc multe lucruri doar pentru ca am urmarit-o pe bunica cand trebaluia prin bucatarie. Si daca trebuie sa aleg o singura reteta aceea ar fi tocanita din pulpe de pui cu sos de ceapa (cat pui, atata ceapa, pui pe foc, lasi sa scada, pui si piure de ceva alaturi 😉 ). Daca as mai putea nominaliza cateva ar mai fi borsul de sfecla rosie (fara carne), tort de mere, tocanita gradinarului, salata de toamna (o muratura care nu sta peste iarna, din gogonele feliate, ceapa, ardei gras si inca unele aspecte). Si ma duc sa mananc ceva 🙂
    Felicitari pt blog si la mai mare!

    Reply
  • Mariana
    08/03/2018

    Cea mai buna mancare pe care mi-o facea mama era Lapte de Pasare. Pe care habar n-am cum sa-l fac nici in ziua de azi. Dar cea mai buna mancare de fapt mi-o facea Mamaie. Mamaie gatea in fiecare duminica pentru toata familia si toti cei trei fii ai ei impreuna cu sotiile si copiii veneau la masa la pranz. De dimineata se trezea devreme (spre deosebire de toate celelate zile in care se trezea EXTREM de devreme) si incepea sa gateasca. Si in supa punea intotdeauna pentru mine un ficatel de pasare si un cartof intreg. Pe urma scotea ficatelul fiert si cartoful (si un pic de morcov) si imi facea un piure pasat cu furculita, iar ficatelul il punea alaturi. Asta era Brunch-ul meu. Nu va pot spune cat de bun era tot ce iesea din mainile ei. Supa de rosii, varza calita cu rata deasupra, placinta cu branza „Dolongaci” (specialitate bulgareasca), torturi de casa, cozonac, cornulete, cele mai bune racituri si piftii, ce sa mai vorbim, lista e lunga si cuvintele sunt mici si putine ca sa descrie maierstria ei in bucatarie. Si am aflat si secretul: Mamaie ne iubea, de aia era mancarea ei asa buna.

    Reply
  • Lacramioara
    08/03/2018

    Mâine ar fi fost ziua Melaniei, o muceniță în felul ei. Nu mai e de atâta timp că am uitat gustul mâncărurilor ei, dar îmi amintesc zilele de 8 martie sărbătorite prin muncă: făcea SFINȚIŞORI. Cernea făina aia comunistă şi o mângâia cu palmele să facă loc pt drojdia înecată în lapte călduț şi trăgea cruci mari peste maiaua lăsată la crescut. Freca 8 gălbenuşuri spumă de spumă cu zahăr vreo cană şi-ncălzea bucătăria să nu răcească apoi coca frământată cu mare învârtoşare până înghițea o jumătate de litru de lapte şi o cană de ulei sau unt topit. Ce mai izbea mama aluatul de lighean! Şi cum se-nălța coca mirosindă a coajă rasă de portocală zăcută în zahăr şi suc propriu! Eu aşteptam să se reverse aluatul şi să-mpletesc opturi gălbuie pe care le ungeam cu ou şi zahăr să iasă bruneței sfințişorii, iar când erau gata îi tăvăleam fără ruşine prin nucă după ce-i împodobeam cu miere. Maica mea, Melania, dor îmi mai e de matale!

    Reply
  • Dragos
    08/03/2018

    Sunt multe lucruri bune facute de mama, as putea zice ca aproape tot ce gateste e gustos. Si nici n-ar avea cum sa fie altfel, pare ca e pasionata de gatit dinainte de a exista social media, internet, share si like. E greu sa aleg ceva, dar hai sa zic: cozonacul acela numai ea il poate face atat de bun!

    Reply
  • Cat
    08/03/2018

    La mulți ani! și multe rețete faine înainte. E spre binele nostru, nu de alta. 😉
    Mâncarea pe care o ceream mereu mamei și care ne plăcea maxim erau macaroanele cu brânză. Nu aveau legătură cu niște paste din zilele noastre, erau groase, gustoase și brânza se întindeeea. Lingeam farfuria.
    Exista și un desert: tortul de nuci, cu blat delicios din nucă măcinată și crema fiartă din lapte. Sau baclavaua…
    Mulțumesc de exercițiu 🙂

    Reply
  • bogdan
    08/03/2018

    Hai noroc si la multi ani; mancarea ce mai buna: cartofi prajiti cu ou prajit si branza; prajitura: chinezeasca.

    Reply
  • Valentina Manea
    08/03/2018

    Mama mea facea o ciulama cu inimi si pipote nemaipomenita, cum numai in Dobrogea am mancat. Mai face si acum, dar mai dietetica si evident mult mai putin gustoasa. Si tare mi-e dor de prajiturile comuniste cu foi pe care le tinea pe balcon de sarbatori si le taia doar in dimineata de Craciun/Paste. Ia sa mai facem:)

    Reply
  • Nicoleta
    08/03/2018

    La cât mai multe experiențe și rețete noi! Mie mâncarea care îmi aduce mereu aminte de copilărie, mai ales acum primăvara, este fasolea bătută, cu ulei de dovleac și ceapă. Pe cât e de simplă, pe atât e de gustoasă. Și mai erau serile de vară, când buni ne făcea plăcintă de cartofi răsăliți cu muuultă brănză pe deasupra! Doamne, când îmi amintesc…

    Reply
  • Mihaela
    08/03/2018

    La multi ani!
    Sunt multe, dar preferatul meu este tortul de ciocolata cu visine. Mi-l face in fiecare an de ziua mea.

    Reply
  • Mihai Bătrânu
    08/03/2018

    Oscilez între musaca și ciulama. 🙂
    La mulți ani!

    Reply
  • Caza
    08/03/2018

    O sa o bag pe bunica mea la inaintare, inventatoarea de lapte „umflat”… Era o varianta de lapte cu gris, doar ca fara gris.
    Lapte, faina, zahar. Atat. Laptele se umfla musai intr-un ceaun, pe soba cu lemne.

    La multi ani! 🙂

    Reply
  • ParamPam
    08/03/2018

    Pai, la multi ani, zic! Legat de intrebarea ta…pff, e greu, foarte greu. Mama mea era o bucatareasa desavarsita, tot ce iesea din mana ei era gustos, pentru ca punea extrem mult suflet. Asa ca mi-e greu sa ma decid. Dar daca e musai…cred ca ar fi sarmalele. Dar nu oricum, ci cele de post. Nu stiu ce le facea, dar ieseau cumva mai bune decat cele clasice.
    Din categoria dulciuri: cozonacul glazurat…cu ciocolata, desigur. Tare mi-as dori sa gasesc retetarul ei scris de mana, si sa descopar pe-acolo reteta lui (si a multor altele).

    Reply
  • Manole Ana-Maria
    08/03/2018

    La mulți anisori plini de miresme și gusturi divine!

    Reply
  • Paul
    08/03/2018

    La multj ani cu tuica buna !
    Salata de vinete cu maioneza de casa, cu paine pe vatra si rosii de august din piata! As putea manca pana cad jos.

    Reply
  • Botosineanu Vali
    08/03/2018

    Turta coapta pe plita cu cas proaspat si ceapa verde. Bucataria copilariei era simpla si gustoasa.

    Reply
  • simona
    08/03/2018

    La mai, multi ani!
    Greu de ales..pogaci, placinta cu varza, sos de visine cu pireu :)))…sau haiose cu dulceata de caise…

    Reply
  • marius
    08/03/2018

    Cea mai buna mancare era pui la cuptor in sticla si cartofi bine rumeniti.

    Reply
  • Oana
    08/03/2018

    La multi ani blog si de viata implinita!
    In vremurile demult apuse, mama se chinuia sa creasca singura 2 copii si, nefiind cea mai descurcareata si infipta femeie, lipseau multe din bucataria noastra.
    Totusi, inima si stomacele se umpleau cu Frecatei: un fel de bile de faina cu apa care se fierbeau un lapte in care se punea zahar. Simplu, ieftin, satios!
    Mai aproape de zilele noastre, mama inca face, special pentru mine, NEGRESA.

    Reply
  • Gabriela
    08/03/2018

    Cum m-ai făcut tu, azi, să mă gândesc la mama cu lacrimi în ochi și cu apă în gură: varză călită (acră) cu friptura de porc, la cuptor, este mâncarea pe care o mâncam până la leșin și de care mă bucur și acum când o găsesc acasă și îmi dă și la pachet.
    Varza, tăiată fin de tata, o ținea la foc mic pe aragaz și apoi la cuptor, ca toată lumea, probabil.
    Friptura, în schimb, nu iese nimănui așa. Taie bucăți groase de pulpă de porc, le pune într-o cratiță emailată mare, cu sare, usturoi, ulei, apă, vin. Acoperă cratița și o lasă la cuptor 3-4 ore, la foc mic, încât devine fragedă și o poți rupe cu ochii.
    Miammiam!

    Reply
  • Anca
    08/03/2018

    Primul gând pe care l-am avut când am citit articolul acesta a fost ceaunul gros de mămăligă în care, după ce răsturna conținutul, turna lapte pe care îl fierbea și în care adăuga puțină sare. Ei, mămăliga aceea râcâită de pe pereții ceaunului și cu laptele cald și puțin sărat reprezintă amintirea culinară care îmi face să-mi plouă în gură oricând.

    Reply
  • Madalina
    08/03/2018

    La noi bunica se ocupa cu gatitul asa ca alegerea este foarte dificila pentru ca tot ce ne facea era delicios ☺️ Cand venea sa ma mangaie pentru a ma trezi la masa ii miroseam mainile ca sa stiu dinainte ce voi gasi pe masa
    Cred ca supa de pui cu galuste ar castiga la felul intai, gulasul la felul al doilea si tarta cu visine la desert ☺️

    Reply
  • Ileana Dayan
    08/03/2018

    La multi ani fomei, gospodine sau nu!
    Primul gand care mi-a venit cand am citit intrebarea ta si care mi-a umplut gura de apa, a fost despre colărezii bunicii fierti in lapte. Facuti din faina prodctie proprie, oute de la gainusele din curte, lapte de la vaca vecinului. Dulci dar peste care puteam rade si niste branza, doar pentru a putea manca iar dulci. Frecati in palmele ei muncite, bateau de departe orice tip de paste gasite in comert sau preparate de mine in casa. Eu si fratele meu lingeam strachinile de lut in care ne hranea… si apoi mergeam si beam apa de put direct din galeata de 10l, cu nasul si gura toata in apa..si uneori chiar cu tot capul, daca ne ardea harjoana.

    Reply
  • Dragos
    08/03/2018

    Nu vreau nimic, doar ma laud 🙂
    Singura mancare ce nu mi-a iesit niciodata mai buna ca cea facuta de mama e ciorba de urzici sau de lobode (de multe ori de spanac de fapt, pentru ca nu trebuia mers prea mult prin gradina dupa el si nu se opune asa vehement culesului). E o ciorba fantastica de primavara.
    La cat mai multi ani de scris pe blog!

    Reply
  • Simona
    08/03/2018

    Eu am ales doua preferate, dupa mai mult timp de gandire. O data ar fi ostropelul de pui cu mamaliga al bunicii si apoi mancarea/tocanita de ciuperci cu marar din belsug a mamei.

    La multi ani!

    Reply
  • Ela Tudor
    08/03/2018

    Supa cu galusti e sinonima cu mama si copilaria mea.

    Reply
  • Mirela
    08/03/2018

    Ce imi plăcea cel mai mult era cnegle, ceva intre knudel si gnocchi, galuste de aluat din cartofi, fierte și apoi tăvălite intr-un sos nesimțit făcut din ceapă rumenită bine si stinsă cu smântână.
    Mai făcea bun spanac( sau urzici, sau loboda) cu ou si smântână.
    Si placintele cu brânză și scorțișoară!

    Reply
  • Vlad
    08/03/2018

    İmam bayıldı.

    Reply
  • Mada
    08/03/2018

    Mama inca face cea mai buna prajitura la presa, cu nuca si smantana. Se face cu foi coapte pe fundul tavii de cuptor, si trebuie neaparat lasata la presa peste noapte. Si trebuie neaparat facuta pe 30 dec, ca sa fie gata de revelion.
    Iar bunica mea, cand inca era in putere, facea un porumbel prajit cu mujdei si mamaliguta absolut divin.

    Reply
  • Dan Shine
    08/03/2018

    Indiferent cate lucruri minunate ne facea, nu o sa uit vreodata ACEL TORT DE MERE al mamei!
    Celebrul tort de mere, perfect insiropat, merele fara nicio cojita de la seminte si umplute, bineinteles cu dulceata de visine. Uneori, la ocazii speciale, ii mai tragea si un etaj din crema de zahar ars, dar tot ala original era de baza 🙂

    Reply
  • Maria
    08/03/2018

    La multi ani de gatit autentic! La cat mai multe experimente culinare si posturi pe blog.
    Eu in copilarie am stat pe rand si cu o bunica si cu cealalta si cu mama si cu tata. Patru stiluri complet diferite de gatit, asa ca o sa enumar cateva din mancarurile preparate de ei: pup cu varza, ciorba de dovleac cu lapte batut, tort cu nuci si creme de unt cu cacao ( bomba il numeam), pui de balta, limba in aspic si ciorba de fasole cu tarhon.

    Reply
  • Adrian
    08/03/2018

    Mâncarea de castraveti murati.

    Reply
  • Ionela
    08/03/2018

    La multi ani! Mama facea cei mai buni covrigi de Muscel. Acestia se fac doar la Paste si Craciun. Stiu ca miroseau in cuptorul de lemne, de acasa, extraordinar siii in reteta se mai punea si un pahar de tuica 🙂

    Reply
  • Belle dImagination
    08/03/2018

    Cea mai bună prăjitură pe care o făcea mama era un tort de ciocolată cu blat de nucă (fără făină).

    Dar cu cel mai mare drag îmi aduc aminte despre laptele de pasăre și despre crema de zahăr ars (fără zahăr ars că nu-mi plăcea mie gustul) pe care le făcea bunica:
    Crema de zahăr ars.
    etapa 1: opțională: într-un vas de jenna ardea zahăr.
    etapa 2: într-un ibric mare punea la foc vreo 2 l de apă.
    Într-o cratiță punea 5 ouă, 5 linguri de zahăr (cu vârf) și le bătea bine cu furculița. După aia adăuga 1 l de lapte de vacă din ăla nesmântânit. Esență de vanilie după gust. Transfera toată chestia asta în vasul de jenna pe care-l punea într-o tavă adâncă în cuptor și după aceea punea apa fierbinte în tavă, astfel încât să se coacă la bain marie tot.

    Laptele de pasăre:
    se pune la foc 1 l de lapte cu vanilie, (mai nou cu cardamom), un băț de scorțișoară și cu coji de portocală, la foc foarte mic.
    Se separă 5 ouă.
    Albușurile se bat spumă cu 3 linguri de zahăr și un praf de sare cu telul spiralat. Când stau suficient de tari încât să poți întoarce vasul cu fundul în sus, (ca la bezea), se iau cu lingura lespezi de spumă și se scufundă în laptele fierbinte. Cât fierb, să aveți grijă să mai dați cu telul, să nu se lase bezeaua. Merenguele trebuie să aibă forma generală de gălușcă și se scot cu spumiera.
    După ce se termină de fiert toată bezeaua, se strecoară laptele.
    Se pun peste gălbenușuri încă 3 linguri de zahăr și se freacă la cald (bain marie e perfect dacă nu aveți mâna iute și flacără mică la aragaz) până încep să se albească și se umfle. Se adaugă laptele puțin câte puțin și se fierbe până se îngroașă, ca o cremă. (pentru adulți se mai poate pune un strop de alcool)
    Se pune în bol crema de lapte și gălbenușuri, după care pun găluștile de mereng.
    Se ornează fie cu un strop de scorțișoară pudră, fie cu un strop de coajă de portocală/ lămâie.

    Reply
  • Adina Bordei
    08/03/2018

    Prăjitura televizor pe care o făcea o dată pe an, de revelion. Au trecut șase ani de la ultima și n-am găsit pe nimeni să știe s-o facă cu gem de caise, așa cum o făcea mama. ❤️ La mulți ani!

    Reply
  • Florin
    08/03/2018

    „Decat” una?! Uof, sa fie salata de vinete si-o facea tata 🙂 el era mai mult cu gatitul. Aveam un bol mare patrat din ceeamica si-n ala facea. Tin minte ca ma luam de el ca stergea sticla de ulei la gura cu… gura 🙂 si se „ciliviza” la urmatoarea turnare, cu un zambet pe fata. Facea cam totul manual pe vremea aia: batea albusurile cu telu pt bezele, toca totul de mana, icrele cu telu… L-am mostenit cu gatitul, dar daca ma lasi fara mixer sau d-astea, fac moarte de om.
    Ma cheama Florin, am 2 sau 3 sorturi de bucatarie, toate personalizate, nu folosesc niciunul; am vreo 6-7 cutite de bucatar si folosesc doar unul. Restul sunt toate NOS. New old stock. Noi sa fim sanatosi.

    Reply
  • Camelia Manole
    08/03/2018

    La multi aaaani!!Mancaruri de amintit din copilarie facute de bunica si de mama:ciorba de burta, mancare de bame, mancare de castraveti acri, orez cu prune uscate si mancare de pui cu gutui…
    Hmmm….ce vremuri!

    Reply
  • Iulia
    08/03/2018

    Mama facea in copilarie o ciulama grozava cu pipote si inimi pe care o mancam de fiecare data cu mamaliga . Dupa ce terminam ciulamaua, neaparat se fierbea lapte in tuciul unde s-a facut mamaliga. Pe urma faceam bucatele mamaliga ramasa si o aruncam intr-un castron cu lapte fierbinte. Curcubeu pe ceru’ gurii, nu alta 🙂

    Reply
  • Oana
    08/03/2018

    La bunica am mancat cea mai buna salata de icre, nu am mai pomenit pe nimeni sa-i reuseasca asa, totul facut la mana si cu lingura de lemn. Mama mai face si in ziua de azi cea mai buna supa cu galuste si niste ardei umpluti fenomenali, dar in copilarie cele mai frumoase erau diminetile de duminica cu friganele facute de mama.

    Reply
  • Corina
    08/03/2018

    Nu stiu de ce dar mancarea cea mai draga mi-e un piure cu ceapa. Nu stiu daca il mai face cineva dar era bun rau! Erau niste cartofi sfaramati (un piure grosier) amestecat intr-o cratita pe care mi-o amintesc si acum, cu ceapa usor calita. Si asta se manca obligatoriu cu muraturi in saramura, gogonele roz spre rosu sau pepene murat:)
    PS daca vrei pepeni murati stiu eu un om intr-o piata din Bucuresti

    Reply
  • Miriam Cioran
    08/03/2018

    La cât mai mulți ani!! Se vede ca iți place și ești pasionat. Copilăria mea are gust de prajitura cu ness, nuci și bezea deasupra și lapte de pasare. Astea îmi vin primele în minte!

    Reply
  • Maria
    08/03/2018

    La si mai multi ani!!! Mama mea e super bucatar si cofetar, face cea mai buna mancare, dar cel mai mult imi place cum face fasolea frecata, cu costita afumata si zeama de varza, iar ca desert, crema de zahar ars. Hai ca mi-e o pofta acum…

    Reply
  • Madalina
    08/03/2018

    lapte de pasăre <3 doamne, era superb!

    Reply
  • Ruxandra
    08/03/2018

    Tocăniță de cartofi. Simplă, fără carne sau cârnați, cu roșii de sezon și cartofi buni, cu mărar. Delicatesă.

    Reply
  • Radulescu Stefan
    08/03/2018

    Macaroane cu branza. Niste ciudatenii de macaroane. Cand le fierbeai,faceau o spuma de ziceai ca ai dat drumul la extinctor. Dar erau bune. Cu telemea,cu ou….Putin crocante.

    Reply
  • Elena
    08/03/2018

    Nu e mancare, e desert.. placinta cu mere cu aluat fraged.
    Mama e maestra aluatului dospit. Gogosi, placinte, cozonac..
    La placinte pune umplutura pe aluat si ruleaza din 2 parti. Sunt delicioase.
    Dar eu muream dupa varianta „cealalta”. Si ei nu prea ii placea.. facea asa.. de gura mea.
    Nu era aluatul fraged ca la carte. Era o coca din multa margarina. Daaaca avea chef si timp, o punea si la frigider inainte. De cele mai multe ori insa intra direct la cuptor.
    Placinta cu 2 foi si mere multe intre ele, asta e optiunea mea.
    Si supa de galuste, daca vrei s-o numeri si pe-asta.
    Mi-e drag de voi doi!

    Reply
  • Iolanda
    08/03/2018

    Pff..amintiri, amintiri.. Albă ca zăpada, prăjitura de post dinaintea Crăciunului: Pelincile lui Iisus, supă de pui, dar neapărat cu usturoi pisat la servire, poale în brâu, cel mai bun cozonac din cartier, pârjoale cu sos, ciorbă de lobodă, și aș putea continua, dar deja întrec măsura! 😀
    La mulți ani, cu multe rețete și multă răbdare! Și din când în cănd, și câte un rachiu 🙂

    Reply
  • Andreea
    09/03/2018

    La multi ani si multe retete!
    Mama a facut si inca face mancare foarte buna, dar cea mai fericita era cand primeam cartofi prajiti cu mamaliga si mujdei. Pentru ca bucuriile vin din lucruri marunte, mai ales cand esti copil.

    Reply
  • Alexandra
    09/03/2018

    Toată mâncarea făcută de mama e extreeem de bună (în afară de ciorba de burtă, sunt singura din familie care nu suportă „minunăţia” asta de ciorbă gătită de nimeni). Ce îmi vine în minte este ciulamaua cu pipote şi inimi de pui, ciorba de salată verde cu slănină şi omletă şi mai ales „tortul cu apă” (aşa e scris în caietul ei de reţete), o minune de tort cu ciocolată şi muultă nucă, pe care mi-l face în fiecare an de ziua mea.
    Nu le pot uita nici pe mamaie, care făcea pancoş şi cea mai bună supă cu găluşte, şi pe bunica Nini, cu gogoşile şi cozonacii pufoşi şi delicioşi.

    Reply
  • Elena Mirea
    09/03/2018

    …Daca ma gandesc bine, toate mancarurile imi placeau (in afara de ciorba de peste, pe care nu o gust nici azi)… oricum eu si azi raportez toate experimentele si degustarile culinare la gustul si aspectul celor facute de mama… dar anumite lucruri facute de mama imi aduc aminte de copilarie: orez cu prune, niste gogosele cu branza de vaci si oua si fff putina faina, cornulete, salata de boeuf…

    Reply
  • Costi
    09/03/2018

    Budincă de griș. Mănânc până crăp. Mama face așa:
    Amestecă 6 gălbenușuri cu 6 linguri de zahăr, bate albușurile rămase cu alte 6 linguri de zahăr, le pune împreună și adaugă 6 linguri de griș (sau 12?)
    După ce scoate de la cuptor toarnă 1 litru de lapte clocotind, cu bete de vanilie.
    Iar bunica, că ea m-a crescut până la 7 ani, făcea cel mai bun tort, blat simplu și crema de cacao dar cel mai bun era datorita esenței de rom. Esența de rom la sticlă de 1 litru cum nu se mai găsește acum.

    Reply
  • Andrada
    09/03/2018

    Până am fost destul de mărișoară am locuit la bunici. Astfel, copilaria îmi e marcată de chiroște, turtițe pe plită cu lapte bătut, budincă cu tăieței, învârtită, mâncărică de ciuperci, sarmale cu crupe și chifteluțe cu sos și ceapă, toate făcute de mamaia și gustoase de-mi vine să plâng.
    După ce am revenit la mama cel mai marcant era duminica dimineața când mâncăm mămăligă cu ou, brânză și unt și dup-aia mămăligă cu lapte din ceaun și la prânz cartofi copți cu ou și brânză.

    Reply
  • Raluca
    09/03/2018

    La multi ani!
    Mancaruri preferate facute de mama: sarmale de post su ghebe, tochitura cu mamaliga si branza, chiftele marinate (nu cu sos de rosii, ci cu ceapa oparita cu apa, otet si sare), cozonac.
    De la bunica: ciorba de cartofi dreasa cu smantana si ou, scrijele (felii de cartofi coapte pe plita) cu slanina si salata de ceapa rosie.
    Mult succes!

    Reply
  • Teo
    09/03/2018

    Cartofi prajiti cu branza rasa. Mama gatea multe si bine si cu suflet, dar eu tot cartofi prajiti cu branza voiam 🙂

    Reply
  • Cosmin
    09/03/2018

    Papanasi cu branza, fierti. Ii scotea din apa, apoi puneam zahar pe ei si se topea si iesea ca un sirop. Era de la bunica-mea reteta asta, adusa cumva de prin partea Moldovei, insa si maica-mea-i facea buni. E reteta copilariei mele, nici nu vreau sa invat sa fac asa ceva, mi-e teama sa nu stric povestea 🙂

    Reply
  • Ivan Ana-Maria
    09/03/2018

    La multi ani tuturor femeilor si mucenicilor! Ciprian, mie mi-a ramas in suflet o friptura din pasare de tara la cuptor. Reteta este extrem de simpla: doar sare, piper, usturoi, un pic de ulei si apa. Punea la cuptor doar pieptul si pulpele. Un gust mai bun al sosului si carnii de pasare (de tara, subliniez) nu am mai mancat. Mult succes in continuare!

    Reply
  • Rojoc Gabriel
    09/03/2018

    Salut si la cat mai multi ani de bloggreala, ma gandeam ca mi-a marcat copilaria supa de chimen pe care o facea bunica mea in care strecura cand era in farfurie si un cub de unt si o mana de crutoane… Era delicioasa 😉

    Reply
  • Victoria Hanganu
    09/03/2018

    bafta pe mai departe shef…ce ti-ar place sa experimentezi? racituri…ciorbe,supe,ciulamale si sarmale ? salata orientala,a la russe,de fasole…sau cozonacul superhiperminat ?!dar,gustul care ma bantuie de ceva ani,si nu am reusit sa ma mobilizez pentru a face : mancarea de castraveti murati sau mancarea de gutui !

    Reply
  • Carnaru
    09/03/2018

    La mulți ani 🙂 Am multe amintiri culinare: borsuri, stufaturi..mancaruri facute de mamaitele mele, preluate si de mama…dar imi este cel mai dor acum de ce ne facea mamaia la cuptor, paine, lipie cu ceapa, lipie cu varza, tavi cu peste, gaste, placinte…mi-e dor tare…

    Reply
  • Diana Pavlenco
    09/03/2018

    La multi ani cu blogu’…si in general 🙂 Legat de intrebare: ciorbele (acrite cu bors sau corcoduse), mancarea de mazare cu miere si marar si saleurile cu untura (la astea salivez instant numai cand ma gandesc). Imi facea multe prajituri elaborate, dar mie imi placea mult negresa cu banana. Asta au fost favoritele, dar mai e ceva – uram urzicile si spanacul si atunci mama s-a gandit sa le amestece cu mamaliga, respectiv omleta. Le acceptam si cred ca-mi placea si vizual combinatia galben –verde. Eh, si anual, ziua petrecuta in bucatarie cu bunica, 8 ore la cozonaci necesita o poveste separata. Altfel, am 2 caiete de retete de la mama si cred ca fiecare familie ar trebui sa aiba un jurnal culinar cu retete& experiente.

    Reply
  • Irma
    10/03/2018

    Alba ca zapada. Prajitura cu crema de lamaie pe care o facea mama cand eram mica. Mi s-a parut mereu ca dura o vesnicie sa o termine, cu foile acelea greu de facut. Acum nu o mai face, ingrasa. :))

    Reply
  • Georgiana
    10/03/2018

    Tot ce facea mama era foarte bun, dar cu mare bucure imi aduc aminte de ciocolata de casa!

    Reply

Share your thoughts Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok

ciprian muntele

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

 

Categorii

  • BĂUTURI (3)
  • BLOG (4)
  • CĂLĂTORII / RECOMANDĂRI (34)
  • CARNE (51)
  • CIORBE (8)
  • CUPTOR (5)
  • DULCIURI (23)
  • ENDORFINE (16)
  • FĂRĂ CARNE (41)
  • FRUCTE DE MARE (5)
  • GRĂTAR (5)
  • GRĂTAR (2)
  • MIEL / OAIE (5)
  • ORGANE (6)
  • OUĂ (9)
  • PÂINE ȘI ALUATURI (13)
  • PASĂRE (20)
  • PASTE (6)
  • PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE (17)
  • PORC (25)
  • PROIECTE COMERCIALE (51)
  • REȚETE DE BAZĂ (14)
  • SFATURI (5)
  • SUPE (13)
  • TIGAIE (2)
  • VITĂ (13)
  • ZEMURI (22)
  • ZEMURI (2)

CIPRIAN MUNTELE

Ai aici, în acest blog, rezultatul a ceea ce înseamnă munca, pasiunea, curiozitatea și bucuria mea într-o bucătărie. Eu sunt ceea ce s-ar putea numi un gurmand entuziast care doar a decis la un moment dat că vrea să scrie despre experiențele lui culinare.
Existența acestui blog a fost provocarea imensă care să mă oblige să evoluez continuu.
Nu sunt bucătar, nu am intenții să devin bucătar, nu am cunoștințele și priceperea unui bucătar. Îmi știu bine locul. Pot doar să-ți promit că ceea ce vei găsi în acest blog va fi bine testat și îndelung documentat. Că va fi gustos, deși poate uneori perfectibil.
Îți mulțumesc că ești aici, mai departe e treaba mea să te conving să și rămâi.

Atenție, blog în permanentă construcție. Fiți vigilenți!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Elara Pro by LyraThemes.com

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciprianmuntele.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa contact@ciprianmuntele.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciprianmuntele.ro.

***

Ultima actualizare: 02 Septembrie 2021.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.