Efectul celor 10 grade lipsă în termometre de azi, am făcută o supă asiatică, numa bună de oprit mucii.

E o baie de arome supa asta, e simplu de făcut, ingredientele sunt ușor de găsit și, cel mai important, datorită tăițeilor ăia asiatici, aveți voie să plescăiți la masă. Ar fi și păcat să n-o faceți, poate că a venit vremea să ne însușim și noi această formă sonoră de respect pentru mâncarea de pe masă.

INGREDIENTE:
(pentru 2-3 porții)
  • 1, 4 litri apă (știi ce bine ar merge aici o supă stock? tare bine ar merge, pe cuvânt)
  • ½ piept de pui fără pieliță și os, tăiat fâșii sau cuburi
  • o linguriță plină cu ghimbir ras
  • 2 căței de usturoi
  • tăiței de orez (vreo 50-60 gr sunt suficienți)
  • 4-5 ciuperci champignon tăiate felii (ciuperci dintr-alea mini) + unt pentru călit
  • 2 linguri cu porumb dulce la conservă
  • 2 fire ceapă verde – cu tot cu partea albă -, tocată mărunt
  • 1 lingură ulei cu susan
  • 1 lingură sos de soia
  • frunze de mentă și busuioc
  • 1 ardei iute roșu, curățat și tăiat fâșii subțiri
  • sare/piper

Mai întâi am călit ciupercile în unt, operațiune opțională, dar cam obligatorie pentru un gust și mai bun.

Am pus apa la fiert, recunosc că în cantitatea asta eu am pus și jumătate de litru de supă stock de pui, ținută la congelator, pentru că-s harnic, dar mai ales pentru că am înțeles cât de important e ingredientul ăsta uneori în mâncare, și n-o zic ca să mă dau eu mare, ci ca să vă conving să faceți și voi același lucru. Dar dacă nu e stock, merge și doar apă.

În oală am pus puiul, usturoiul, ghimbirul, sarea și piperul, iar când a început să dea primul clocot, am lăsat focul mic și un capac pe oală, acoperită parțial, cât să-i las puțin loc aburului să iasă.

După ce carnea a devenit moale, undeva pe la 15-20 de minute, am pus și restul ingredientelor. Adică tăițeii, ciupercile, porumbul, ceapa verde, ardeiul iute, sosul de soia și uleiul de susan. Încă vreo 5 minute, cât s-au muiat tăițeii. Frunzele de mentă și busuioc le-am pus în castron, în supa fierbinte. Foarte fierbinte. Cu mențiunea că frunzele de mentă le-aș trece la obligatorii. 

Insist pe faptul că e tare bună, dar mai ales ușor de făcut. Sau invers.

supa asiatica cu pui

Share

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ