Sunt în mare fugă, am făcut un gazpacho demențial, e musai să scriu acum despre el, până nu se pierd detaliile esențiale. Încep să uit, sunt bătrân.

Desigur, varianta aici de față e un derivat de la ceea ce probabil unii vor considera rețeta originală. Foarte bine, să creadă fiecare ce vrea. Pe mine mă interesează ca rezultatul să fie unul bun. Și cam este, vă dau cuvântul meu de mâncău.

Culoarea din poză e dată de faptul că atât roșiile cât și ardeii au fost, în cazul meu, de culoare galbenă. Însă culoarea e opțională, doar ingredientele sunt obligatorii.

Ingrediente:

  • 2 ardei grași (roșii sau galbeni), curățați de semințe
  • 5-600 ml suc de roșii de cea mai bună calitate
  • 1 castravete lung, curățat de coajă
  • o ceapă galbenă mică, tăiată în câteva bucăți
  • 2 căței de usturoi, tocați și ei
  • două tije de apio, tăiate bucăți mici
  • două linguri oțet de vin alb
  • 50 ml ulei de măsline (asta înseamnă vreo 5 linguri pline)
  • sare/piper
  • sos Tabasco

Pentru ricotta cu lămâie și busioc:

  • 250 grame de ricotta
  • coaja rasă mărunt de la o lămâie
  • 10 grame de busuioc tocat
  • sare

Am pus într-un vas legumele (ardei, castravete, ceapa, usturoi și apio), am turnat sucul de roșii, am amestecat cu oțet, ulei, am băgat blenderul vertical și am pasat până am făcut o zeamă numa bună de mâncat.  Nu înainte de a asezona cu sare, piper și Tabasco, după gustul meu. Care sigur nu e și al multora dintre voi. Tabasco e unealta diavolului, să aveți grijă cum umblați cu el în mâncare.

Pe ricotta (adusă la temepratura camerei) am amestecat-o cu coaja de lămâie și busuiocul tăiat mărunt. Cu niște sare și atât.

Ricotta merge peste supă, dar numai și numai după ce supa a stat măcar vreo 2-3 ore la frigider.

Nu recomand pâine, crutoane și alte panificații, știți ce senzație liniștitoare e la final că ai mâncat, în sfârșt, ceva sănătos, fără combinații greșite?

gazpacho cu ricotta

Share

5 COMENTARII

  1. Măi Ciprian, găteşti mai ceva ca la masterchef. Cred că ţi-ai greşit meseria 🙂
    Am făcut şi eu supa după reţeta ta şi într-adevăr a ieşit bestială. Soţul a spus că acum are o nouă preferinţă în materie de supe. Mulţumesc. Mă înclin.

    • Mi-a fost ciudă că n-am apucat să fac niște poze mai bune, am fost pe fugă și voiam neapărat să postez rețeta. Exact din același motiv, e foarte bună. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ