E abia marțea Paștelui, știu că altele sunt problemele acum. Dar o să vină, nu vă faceți iluzii. În fiecare an vin, cam pe sâmbătă încolo. Când te trezești cu cofrajul de ouă roșii rămase de la Paște. Nu prea îți mai vine să mănânci, nici nu prea le-ai arunca, e dilema anuală a multora dintre noi.

Una dintre posibilități ar fi să le transformi într-o o pastă de ouă, care poate fi făcută în foarte multe feluri, ce vă propun eu aici e tot un fel de bază de la care se poate pleca și pe care puteți construi ulterior după pofta inimii. Iar inima va mai tot pofti, săracă, mai ales după ce o să vă lingeți pe dejte prima oară.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • o jumătate de ceapă mai zdravănă
  • 2 linguri de maioneză (recomand rețeta rapidă, la blender, o găsiți aici, e a patra)
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1/2 lingură de muștar
  • 100 grame castraveți în oțet
  • 40 grame de anșoa, însă vedeți că ăsta e sărat ca naiba, puneți-l la desărat înainte
  • puțin unt pentru călit ceapa
  • piper/pătrunjel/ și sare doar dacă mai e nevoie, dar abia la urmă, sarea din anșoa s-ar putea să fie suficientă după multe dintre gusturi.

    Ceapa tocată se călește în puțin unt. Ouăle se curăță și se taie mărunt, castraveții se dau prin răzătoarea mare și se scurg de zeamă, apoi se pun toate astea în vasul pentru blenderul vertical. Cu tot cu ceapa călită. Și cu tot cu maioneză, muștar, anșoa, piperul și pătrunjelul. Turnați zeama de lămâie și de aici înainte e doar treaba mixerului.

    Dacă aș fi avut niște ridichi, aș fi pus pe lângă, la final. Ar fi dat bine și în poză, dar și la gust. Da’ n-am avut. Ceea ce nu vă doresc și vouă. Adică să nu aveți.

pasta de oua fierte cu maioneza si ansoa

Share

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ